Expectació i incertesa per la «pixada» popular

Redacció
21 d'agost del 2009
Pnt d'Olot
Pnt d'Olot | Xinaski


Expectació a Ripoll per la convocatòria per aquest dissabte 22 a les dues de la nit d'una "pixada" popular al pont d'Olot. Tot plegat, cal recordar-ho, en "solidaritat" amb els expedientats per pixar al Ter a finals de juliol.

La convocatòria pretén denunciar l'expedient obert a Xavier S. i Salvador G., dos veïns de Ripoll de 25 i 26 anys que després de tornar de Festa Major de Queralbs van orinar al riu des de dalt del pont. L'anunci de la protesta s'ha realitzat mitjançat diversos cartells anònims així com a través del Facebook. De moment hi ha vint-i-quatre persones que han confirmat amb noms i cognoms la seva "assistència" a l'esdeveniment -caldria veure quants són de Ripoll i rodalies- i noranta més s'ho pensen.

Cal recordar que Xavier S. i Salvador G. s'enfronten a una sanció màxima de 750 euros tot i que des de la Policia Local s'ha aclarit que molt probablement serà menor ja que es tenen en compte factors com la reincidència.

Les principals incògnites són si una convocatòria d'aquestes característiques pot tenir un mínim seguiment, la postura de la Policia Local i altres cossos policials i si l'expectació mediàtica serà proporcional al ressò que va tenir la iniciativa i que va saltar fins a mitjans nacionals i estatals.



Aquest divendres ha aparegut un cartell penjat a la porta de la sala Eudald Graells en el qual s'afirmava desconvocar l'acció. A diferència del cartell de la convocatòria, més pròpia d'un collage artístic, en aquesta ocasió s'ha optat per l'ordinador -això sí, a dues tintes i dues fonts de lletra-.

Firmat com a “joves pixaners descontrolats” podria tractar-se efectivament de la desconvocatòria de l'acció “solidària” o, contràriament, de l'intent d'evitar-la per part d'algun "defensor del civisme". El cartell, que estava a l'interior d'un equipament municipal, ha estat retirat al cap de pocs minuts.




Mostra Successos Ripollès en un mapa més gran