CiU reclama al Parlament l’extensió fins a Ripoll dels serveis de rodalies de Renfe

El grup municipal de CiU Ripoll promou una Proposta de resolució a través del diputat Eudald Casadesús.

El Ripollès.info
18 de juliol del 2009

PROPOSTA DE RESOLUCÍO
A LA MESA DEL PARLAMENT

Eudald Casadesús i Barceló, Diputat del Grup Parlamentari de Convergència i Unió, d’acord amb el que s’estableix als articles 145 i 146 del Reglament de la Cambra formula la següent proposta de resolució.

Proposta de resolució sobre la extensió del servei de rodalia de la línia de ferrocarrils R3 fins a Ripoll.

EXPOSICIÓ DE MOTIUS
 
La línia de ferrocarril que va des de Barcelona fins a Puigcerdà (R3), per enllaçar després amb la Tor de Querol i posteriorment amb Tolosa, representa un eix de comunicacions bàsic per al desenvolupament de la comarca del Ripollès. Des de fa molts anys la població del Ripollès està reivindicant un tren ràpid i eficaç que connecti aquesta comarca amb Barcelona en un temps raonable i que en el futur es pugui convertir en un corredor internacional important que connecti Barcelona amb Tolosa.

El principal problema de les comunicacions pirinenques rau en la insuficiència del desenvolupament de les xarxes de transport entre les comarques de muntanya i la resta de comarques de Catalunya. Aquesta circumstància afecta molt greument al transport ferroviari i també el viari, amenaçant la capacitat de desenvolupament econòmic de les comarques de muntanya i limitant les seves possibilitats d’intercanvi.

El Pla d’Infraestructures del Transport de Catalunya (PITC) inclou el desdoblament de la via de tren entre Barcelona i Ripoll durant la primera fase del Pla i per tant abans de l’any 2016 i també preveu la millora del tram Ripoll-Puigcerdà-La Tor de Querol. Aquestes inversions ja previstes seran sens dubte un impuls molt significatiu per la comarca del Ripollès.

En el Pla de Transports de Viatgers 2008-2012 es contempla el perllongament del servei de rodalia des de Vic fins a Torelló que es justifica de la següent manera: “La dotació d’un servei de rodalia més enllà de Vic permetrà, d’una banda, proporcionar un servei de proximitat a la capital d’Osona i, de l’altra, augmentar la connexió del continu urbà de la ciutat cap a Barcelona”.

Els ciutadans del Ripollès fa molt de temps que venim reivindicant un servei de proximitat a la nostra capital així com un augment de la connexió amb Barcelona. Per tant, creiem que tenim tot el dret a reclamar que el servei de rodalia de la línia de ferrocarrils R3 s’estengui fins a Ripoll.

És per aquests motius que el diputat sotasignant formula la següent:

PROPOSTA DE RESOLUCIÓ

El Parlament de Catalunya insta el consell executiu a fer les gestions necessàries davant Renfe per tal que la línia R3 de l’eix ferroviari Barcelona – La Tor de Querol estengui el servei de rodalia fins a Ripoll.


Palau del Parlament, juliol del 2009
Eudald Casadesús i Barceló
Diputat del G.P. de CiU