El número de loteria que Inés Arrimadas voldria comprar a Ripoll

Un restaurant de la capital del Ripollès ha adquirit una butlleta molt relacionada amb la Constitució espanyola

El Bar Enigma, on s'ha venut la butlleta 155 de loteria al Ripollès
El Bar Enigma, on s'ha venut la butlleta 155 de loteria al Ripollès | Google Maps
19 d'octubre del 2017
Actualitzat a la 13:56h
El 155 és el número de moda. L'article de la Constitució que el govern espanyol vol aplicar sobre Catalunya després de la declaració d'independència és ja conegut per tothom. Al Ripollès, una casualitat ha fet que aquest número en concret hi arribi en forma de butlleta de la famosa Loteria de Nadal. L'administració 1 de Sant Joan de les Abadesses el va adquirir i posteriorment el va vendre íntegrament a un restaurant de Ripoll.

Curiosament, la butlleta 00155, que guarda relació directa amb l'article constitucional que el partit d'Inés Arrimadas ha reclamat que s'apliqui en nombroses ocasions, ha acabat distribuint-se al poble del marit de la líder de Ciutadans. Precisament a Ripoll, durant els últims dies s'ha engegat una recollida de firmes que vol declarar a Arrimadas persona "non grata" a la vila.

L'arribada del 155, una casualitat

La dependenta de l'administració de loteria santjoanina ha explicat a NacióDigital que els responsables de l'establiment L'Enigma de Ripoll mai demanaven un nombre concret per al sorteig de Nadal, però que enguany van fer la petició d'una butlleta acabada en 5. Així doncs, la casualitat va fer que el 00155 arribés al Ripollès a finals de setembre, en plena crisi política catalana i amb l'article constitucional ocupant les pàgines de l'actualitat dia sí, dia també.
 

El Bar Enigma, on s'ha venut la butlleta 155 de loteria al Ripollès. Foto: Google Maps


"Rebem trucades de tot l'estat"

"Al principi no ens vam adonar de la relació amb l'article 155, simplement ens vam decebre perquè només tenia tres xifres", comenta la treballadora de l'administració, "al cap de dos o tres dies, però, van començar les trucades demanant pel número, i ja hi vam caure." Ara, reben cada dia moltes trucades de tot l'estat espanyol, però la resposta que han de donar és que tots els números estan venuts al restaurant de Ripoll. "Hi ha estones que tinc el telèfon despenjat i tot, perquè truquen tota l'estona", explica.

A L'Enigma, l'establiment ripollès que havia adquirit els números, ens atén un dels cambrers al telèfon, i ens explica que ja han exhaurit les 50 butlletes que tenien del número 155. "L'hem acabat de seguida, la gent ens l'ha comprat molt ràpidament", explica. Així doncs, la famosa butlleta ha durat poc a la venda a la capital del Ripollès, però des de la Loteria afirmen que es podria trobar a altres punts d'Espanya.