Molló adquireix una nova pala llevaneus

L'aparell permetrà millorar la neteja viària de neu i de carrers i camins municipals

Nevada a Molló
Nevada a Molló | Aj. Molló
Redacció
17 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 10:47h
L'Ajuntament de Molló ha adquirit una nova pala llevaneus per la minicarregadora que ja va obtenir l'any passat la brigada municipal. Aquesta nova adquisició permetrà millorar la prestació del servei de la neteja viària de neu de carrers i camins municipals. 

La brigada també disposa d'un tractor i la seva pala llevaneus, dos escampadors de sal, la minicarregadora -que pot netejar els carrers més estrets- i ara s'hi suma aquesta nova pala. Cal recordar que el terme municipal de Molló disposa de més de 60 quilòmetres de vies que cal netejar quan neva. Les vies principals són les carreteres d’Espinavell, Fabert, Favars, El Riberal i Ginestosa, així com els carrers dels nuclis urbans i altres camins municipals.

L'adquisició ha estat possible, tal com informa el consistori, gràcies a una ajuda econòmica de la Diputació de Girona, que ha cobert el 95% del cost de la pala llevaneus. La Diputació també ha ajudat a sufragar en un 57% les despeses ordinàries de neteja de neu per part del municipi, que durant la temporada passada van ser forçà importants a causa de les nevades que es va produir, sobretot al gener i febrer de 2017.
 
En total, la millora i prestació d’aquest servei de neteja de neu, a la temporada 2016/17, ha estat de 10.879,55€, dels quals un 80% han estat assumits per la Diputació de Girona en el marc de les subvencions per a actuacions municipals per nevades.