Campdevànol, en obres

Aquesta setmana comencen les actuacions de millora i remodelació de l'Ajuntament i la reforma integral de les places Clavé, Valldemossa i Sardana | Aquest novembre es podrien reprendre les obres de l'escola després de la descontaminació de fuel del subsòl. Aquest mateix mes també començarien els treballs al pavelló Mercè Guix

Les obres a la façana i al teulat de l'Ajuntament de Campdevànol han començat aquesta setmana
Les obres a la façana i al teulat de l'Ajuntament de Campdevànol han començat aquesta setmana | Isaac Muntadas
Isaac Muntadas
10 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 16:21h
Campdevànol ha entrat en una fase decisiva de la legislatura pel què fa a les obres que s'estan duent a terme al municipi. Aquesta setmana ja han començat les obres de millora i remodelació de l'Ajuntament i, paral·lelament a l'inici d'aquests treballs, a finals d'aquesta setmana començaran les obres per reformar integralment les places Clavé, Valldemossa i Sardana, després que al ple del passat mes de març s'aprovés per unanimitat el projecte d'urbanització i adequació del centre de la vila previst a la llei de barris.

Pel què fa a les obres de la casa consistorial, les actuacions consistiran en renovar el teulat de dalt abaix ja que està ''en molt mal estat'', segons ha explicat l'alcalde de Campdevànol, Joan Manso (PDeCAT). El batlle campdevanolenc també ha relatat que es millorarà tota la façana, la qual tindrà una il·luminació ''molt atractiva'' per destacar ''la personalitat'' d'un edifici ''històric'' com és la casa de la vila i també s'arreglaran els tancaments. La decisió de remodelar el consistori prové de la consulta popular que es va fer a Campdevànol el passat mes de desembre de l'any 2016, en què els ciutadans van decidir que s'havia de preservar l'edifici en aquest sentit. ''L'Ajuntament executa i materialitza el resultat d'aquella consulta i; per tant, procedirem a l'arranjament del consistori'', ha assenyalat. Aquesta obra ve finançada pel Pla únic d'obres i serveis de Catalunya (PUOSC) de la Diputació de Girona i té un cost aproximat d'entre 80.000 i 90.000 euros. En principi, està previst que l'actuació estigui acabada d'aquí un mes i mig (a finals de novembre).
 

La plaça Valldemossa, just al darrere de l'Ajuntament, es reformarà gràcies a la llei de barris Foto: Isaac Muntadas


Les places, acabades pel maig

Pel què fa a la reforma integral de les places Clavé, Valldemossa i Sardana, començaran a finals d'aquesta setmana. El cost d'aquesta actuació finançada per la llei de barris serà d'aproximadament un milió d'euros després que en l'adjudicació es reduïssin entre 60.000 i 70.000 euros. Es preveu que les obres s'allarguin per un període de vuit mesos; per tant, haurien d'estar acabades pel mes de maig de l'any vinent. L'empresa adjudicatària encarregada d'executar les obres serà Vialser (Vialitat i Serveis SLU) i dividirà els treballs en una sèrie de fases. Primer, seran parcials i, després, es convertiran en totals perquè la mobilitat i l'accessibilitat sigui la ''més senzilla possible''.

Òbviament, l'alcalde ha confirmat que la circulació rodada de vehicles quedarà interrompuda durant els pròxims vuit mesos. En canvi, la circulació peatonal es podrà fer amb normalitat per tal que els propietaris que visquin en aquella zona puguin accedir als seus habitatges i els botiguers, als seus negocis. L'objectiu principal per Manso és ''reforçar i potenciar'' el centre històric del municipi plasmat en la remodelació de les tres places. L'alcalde s'ha disculpat per avançat amb els veïns que hauran de ''patir'' aquesta actuació, ja que serà una obra ''feixuga'' i complexa'' i, a més, en la zona més transitada del municipi. ''Crec que el resultat serà magnífic i que, de ben segur, ajudarà a donar personalitat a la població'', ha assenyalat.

D'altra banda i com ja va explicar aquest mitjà, les obres de la nova escola Pirineu es podrien reprendre aquest mes de novembre després que s'acabi la descontaminació de fuel del subsòl als terrenys de can Ribalaigua. A més, tot apunta que les obres del pavelló municipal Mercè Guix també començaran a principis de novembre. 
 

La plaça de la Sardana, que forma part del nucli original de Campdevànol, també serà reformada Foto: Isaac Muntadas