La segona Fira Internacional del Formatge arriba a Camprodon

Entre el 12 i el 15 d'octubre la plaça de la Vila i el carrer de Sant Roc es converteixen en l'epicentre del món del formatge

Parada de formatges a Ripoll
Parada de formatges a Ripoll | Xevi Pujol
Redacció
09 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 11:47h
Del 12 al 15 d'octubre a Camprodon es respirarà formatge. La localitat acull durant aquests dies la segona edició de la Fira Internacional del Formatge, amb una àmplia oferta lúdica, cultural i gastronòmica relacionada amb aquest producte. L'esdeveniment es vol consolidar en el calendari de fires després d'una bona acollida en la seva primera edició l'any passat. Es tracta d'una fira que arriba després de la celebració fa uns dies de la Fira Europea del Formatge a Ripoll.

Durant quatre dies, la plaça de la Vila i el carrer de Sant Roc estaran plenes d'activitats de tot tipus i per a totes les edats, relacionades amb el formatge. Pel públic infantil també s'organitzen, entre d'altres, jocs, tallers, globoflèxia, màgia i una gimcana. Per als adults, una de les activitats més destacades serà el maridatge de formatge i cervesa artesana a càrrec de Martí Padrisa, que es farà el dissabte 14, de 20 a 21 hores.

Xavier Juncà, regidor de Turisme, Promoció Econòmica i Noves Tecnologies de l'Ajuntament de Camprodon, explica que "aquest any fem una aposta per la qualitat, i no tant per la quantitat. És a dir, apostem per tenir més nivell de parades, de firaires, de maridatges, de productes i d'activitats".

La Fira Internacional del Formatge de Camprodon coincideix en el temps amb altres fires de la Vall, com ara la Tria de Mulats d'Espinavell (13 d'octubre) i el Mercat de la Trumfa de Vilallonga de Ter (14 d'octubre). "La idea és que es complementin, que un dia puguin anar a una i l'altre dia a una altra" assegura Juncà. Durant els quatre dies de fira s'instal·larà un punt d'informació sobre la mateixa fira i també sobre el poble.
 

Consulta la programació completa de la fira
 

Cartell de la segona edició de la Fira. Foto: Aj. Camprodon