L'Ajuntament de Molló executa millores de protecció contra incendis forestals

Juntament amb la Diputació de Girona han fet diverses actuacions durant el 2017

Redacció
27 de setembre del 2017
Actualitzat a les 16:32h
L'Ajuntament de Molló, conjuntament amb l'Àrea de Medi Ambient de la Diputació de Girona, han executat durant el 2017 diverses actuacions per mitigar els efectes que podria tenir un incendi forestal al municipi. S'han fet treballs de sega de vegetació als marges de diversos camins municipals, amb un valor superior als 4.000 euros, dels quals el 60% ha estat subvencionat per la Diputació.

L'ADF de la Vall de Camprodon ha fet la sega, que s'ha realitzat a més de 27 quilòmetres, en zones com la del camí de la Bola, la carretera de Fabert, el camí del dipòsit de Ginestosa, el camí del Galceran, la carretera de Favars, el camí de Can Pletis, la carretera del Riberal o la pista forestal d'Espinavell a Setcases.

Nou pla perimetral de seguretat en finques

Des de l'aprovació de la Llei 5/2003, de 22 d'abril, de mesures de prevenció dels incendis forestals en les urbanitzacions, els nuclis de població, les edificacions i les instal·lacions situats en terrenys forestals, la Diputació de Girona ha ofert a l'Ajuntament de Molló la col·laboració tècnica i econòmica necessària per a acomplir a aquesta llei.

Així doncs, el 2015 el Ple de l'Ajuntament va aprovar el Plànol de delimitació de la franja de protecció d'incendis forestals, que estableix les finques afectades i obligades a realitzar el perímetre de seguretat contra incendis. Per tal d'aplicar les directrius d'aquest pla, i que vénen obligades per part de la Llei esmentada, enguany l'Ajuntament i la Diputació han notificat (s'està realitzant durant aquesta tardor) a tots els propietaris afectats mitjançant carta certificada les seves obligacions en relació a aquesta qüestió.

L'Ajuntament té la intenció l'any vinent de redactar el projecte d'execució d'aquestes franges perimetrals en el cas dels nuclis i les urbanitzacions, que realitzaria subsidiàriament l'Ajuntament a càrrec dels veïns que hi estan obligats.