Presó provisional per al detingut a Vinaròs relacionat amb els atemptats a Barcelona

L'Audiència Nacional espanyola descobreix que l'arrestat va ser a Alcanar pocs dies abans dels atacs terroristes

Redacció
25 de setembre del 2017
Actualitzat a les 15:47h

Detenció del sospitós a Vinaròs. Foto: ACN


L'Audiència Nacional espanyola ha ordenat presó provisional per a l'home de 24 anys detingut divendres passat a Vinaròs per la seva presumpta relació amb els atemptats de Barcelona i Cambrils, que van causar 16 morts i més de 100 ferits. El sospitós és Said Ben Iazza, d'origen marroquí i resident a l'Estat. El jutge Fernando Andreu li imputa un delicte de col·laboració amb organització terrorista, que pot suposar una pena d'entre 5 i 10 anys de presó.

Andreu detalla que tenia una relació amb almenys dos dels principals autors dels atemptats, Younes Abouyaaqoub -autor de l'atropellament a la Rambla de Barcelona- i Mohamed Hichamy. A més a més, apunta que part del material explosiu que va saltar pels aires a la casa d'Alcanar va ser adquirit amb la documentació personal del detingut i traslladat amb el seu propi cotxe. 

De fet, a partir del rastreig del seu telèfon mòbil, el jutge ha pogut determinar que el detingut va ser a Alcanar els dies 23 d'abril i 1 i 13 d'agost de 2017, dates en les quals l'elaboració de l'explosiu estava "pràcticament conclosa". Davant d'aquests indicis, l'home arrestat per Guàrdia Civil i Mossos es va acollir al seu dret a no declarar.

Dos terroristes ja empresonats

Dos dels membres que van preparar els atemptats es troben empresonats, mentre que la resta van morir durant l'explosió de la casa d'Alcanar i a mans els Mossos durant les hores i els dies posteriors als atemptats. Els detinguts són Driss Oukabir i Mohamed Houli Chemlal, a qui l'Audiència Nacional ja ha denegat en més d'una ocasió la seva posada en llibertat provisional pels indicis sòlids que apunten a la seva participació en els atemptats.