Els alumnes de l'Institut Abat Oliba fan vaga i es manifesten per la democràcia

Una cinquantena d'estudiants s'han mobilitzat aquest divendres fins a l'Ajuntament i han llegit un manifest

Els alumnes s'han manifestat pel poble fins a la plaça de l'Ajuntament
Els alumnes s'han manifestat pel poble fins a la plaça de l'Ajuntament | Jordi Hostench
22 de setembre del 2017
Actualitzat a les 17:12h
Aquest divendres, els alumnes de secundària de l'Institut Abat Oliba de Ripoll han realitzat una jornada de vaga i s'han manifestat al carrer "en defensa de la democràcia". Una cinquantena d'estudiants han sortit aquest matí del centre educatiu, han passat per davant de la caserna de la Guàrdia Civil i després han recorregut els carrers de la vila fins a arribar a la plaça de l'Ajuntament, on han llegit un manifest. Els manifestants portaven banderes estelades i també algunes pancartes i cartells, a més d'una urna simbòlica.
 

Els manifestants al pont de la Lira de Ripoll. Foto: Jordi Hostench


En el manifest, s'han dirigit al president del govern espanyol Mariano Rajoy, dient-li que "Catalunya és Catalunya i Espanya seguirà sent Espanya sense nosaltres", i demanant que es deixi votar l'1 d'octubre. També han mostrat la seva solidaritat amb els detinguts per la Guàrdia Civil el passat dimecres durant la macrooperació contra el referèndum.

Des de l'Associació d'Alumnes de l'Institut Abat Oliba també han demanat "la màxima mobilització ciutadana, sigui a Ripoll, a Barcelona o on sigui". "Demostrem el poder que tenim", han exclamat, "la Guàrdia Civil no podrà mai amb un poble unit, alegre i combatiu."
 

Una cinquantena d'alumnes han assistit a la manifestació per la democràcia. Foto: Jordi Hostench