El turisme es consolida a Ripoll aquest estiu

Les dades de l'Oficina de Turisme registra un 6,61% més de consultes que l'any anterior fins a l'agost

Oficina de Turisme de Ripoll
Oficina de Turisme de Ripoll | Aj. Ripoll
Redacció
13 de setembre del 2017
Actualitzat a les 10:01h
Les dades de l'Oficina de Turisme de Ripoll mostren una consolidació del turisme al municipi. L'acumulat anual fins al mes d'agost ha registrat un total de 33.052 consultes, el que suposa un 6,61% més que l'any anterior, i en dos anys s'ha incrementat més del 27%. Pràcticament la meitat d'aquests visitants s'han atès durant els mesos de juliol i agost.

Pel que fa a la procedència, de les consultes ateses a l'oficina, el 62% correspon a visitants catalans, un 21,83% són de la resta de l'estat espanyol, i els segueixen, per ordre, el públic francès i la resta de la Unió Europea. Des de l'Ajuntament de Ripoll també destaquen un increment del turisme americà.

Bones xifres en l'ocupació hotelera

L'increment de visitants als mesos de juliol i agost va acompanyat de xifres d'ocupacions hoteleres al voltant del 80%, segons dades del sector provisionals. En les pròximes setmanes, està prevista una nova reunió del grup de treball local de comerç i turisme, per tal de fer una valoració global de la campanya d'estiu.

Bona valoració del creixement per part de l'Ajuntament

Segons el consistori ripollès, l'aposta del municipi per diversificar el turisme en els camps de la cultura, la natura, les activitats familiars o les esportives, "està donant els seus fruits". També es considera que "Ripoll s'està convertint en un referent turístic a l'estiu".

Algunes de les activitats que ja estan consolidades durant la temporada d'estiu són el Mercadal del Comte Guifré i el Festival Internacional de Música, però l'Ajuntament també destaca que s'aposta per introduir noves activitats com la recent estrena de la Ruta d'Orientació o del trenet turístic, que ha transportat unes dues mil persones del 30 de juliol fins al 23 d'agost. També aquest estiu s'ha posat en marxa una nova iniciativa com els "Capvespres al Monestir".
 

El Mercadal del Comte Guifré és una de les activitats consolidades de l'estiu. Foto: Josep Maria Montaner


Els campus, protagonistes de l'estiu

Altres activitats que s'han dut a terme a la vila han estat els campus i les estades de perfeccionament de diferents disciplines esportives al llarg dels dos mesos de ple estiu, que s'han complementat amb el campus de robòtica Techsummer i el campus de dansa RipollÉsDansa.

Recentment, Ripoll s'ha adherit al Segell de Turisme Esportiu per "treure profit de les instal·lacions del Centre de Tecnificació Esportiva", i també formarà part de la marca promocional "Ciutats i Viles amb Caràcter", que es promou des de Turisme de la Generalitat de Catalunya, tal com informa l'Ajuntament.