Cent quaranta autobusos surten d'Osona i el Ripollès cap a Barcelona per la Diada de l'11-S

10 d'ells surten de la comarca del Ripollès

Autobusos sortint cap a la mobilització de la Diada des de l'estació de Ripoll
Autobusos sortint cap a la mobilització de la Diada des de l'estació de Ripoll | Eudald Pujol
Redacció
11 de setembre del 2017
Actualitzat a les 14:03h
Un total de 140 autobusos de la Regió 9 (Osona, Lluçanès i Ripollès) han sortit aquest migdia per anar a la manifestació de l'11-S. La comarca que concentra el major nombre de vehicles és Osona, amb 130, i el Ripollès, 10. Vic és el municipi d'on n'han sortit més amb gairebé una trentena de busos.

Segons dades de l'ANC Osona, la xifra és lleugerament superior a la de l'any passat que en van marxar un total de 133, entre Osona i Ripollès. El 2015 van anar a la concentració 190 autobusos i el 2014, 150. La coordinadora de l'ANC Osona, Jèss Carol, en declaracions a Osona.com, apuntava que, a més, molta gent els trasllada que hi van directament amb cotxe particular "perquè han estat fora durant el cap de setmana".

A Ripoll, diversos autocars han sortit de la plaça de l'Ajuntament i de l'estació d'autobusos. Alguns d'ells, ja provenien d'altres poblacions de la comarca com Camprodon i Sant Joan de les Abadesses, i han recollit a habitants de Ripoll al seu pas per la capital de comarca. Això es deu a que les places pels busos directes des de Ripoll ja estaven plenes des d'ahir.

L'assemblea la defineix com la mobilització "més transcendent de la història del país", sobretot pel referèndum de l'1-O. La sisena consecutiva des que l'any 2012 l'entitat es va posar en marxa amb l'objectiu d'aglutinar forces al voltant de l'independentisme. Aquesta vegada, l'escenari de la mobilització és la cruïlla entre el Passeig de Gràcia i el carrer d'Aragó de Barcelona, i consta de 48 trams. Els assistents dibuixaran un gran símbol + que, segons l'entitat, significa la voluntat de sumar en "positiu" en un país que va "a més".
 

Els autobusos han sortit del pàrquing de sorra d'El Sucre. Foto: Carles Fiter

 

Distribució dels trams de la manifestació de la Diada. Foto: ANC