El Clownia Festival guanya un Premi Altaveu per crear un model de festival «diferent»

La 29a edició del festival es va celebrar aquest dijous a Sant Boi de Llobregat

Clownia 2017
Clownia 2017 | Joan Parera
Redacció
08 de setembre del 2017
Actualitzat el 12 de setembre a les 15:51h
La 29ª edició del Festival Altaveu de Sant Boi de Llobregat va aixecar aquest dijous al vespre el teló amb la ja tradicional entrega a Can Massallera dels Premis Altaveu , els guardons que reconeixen artistes, trajectòries i iniciatives que, d'una manera destacada, han enriquit la música produïda a Catalunya durant el darrer any. Enguany, el Clownia Festival de Sant Joan de les Abadesses va ser un dels premiats.

El Premi Altaveu cap a l'esdeveniment i els seus organitzadors -Txarango, Èxits Produccions i l'Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses- es va destacar que han creat "un model de festival diferent, basat en la multiculturalitat, la solidaritat i l’esperit crític i transformador. Una iniciativa d’èxit que converteix cada any Sant Joan de les Abadesses en un interessant punt de trobada de persones, idees i músiques".

També van ser premiats en aquesta gala Jordi Sabatés, per la seva "extensa i profunda" carrera, a més d'"Ultramar" i "Malalts del Cel", els darrers treballs musicals de Maria del Mar Bonet i Jaume Sisa, el duet format per Maria Arnal i Marcel Pagès o el col·lectiu de rap Zoo. Aquest 2017, el Premi a la Millor Lletra ha estat per la cançó 'Bon dia, Jordi' del grup Senyor dels Llamps.