Els ajuntaments del Ripollès comencen a donar suport al referèndum de l'1-O

Els alcaldes de Ripoll i de Planoles han estat els primers de la comarca en signar el decret de suport al Govern de la Generalitat

Jordi Munell, alcalde de Ripoll, signant el decret de suport al referèndum
Jordi Munell, alcalde de Ripoll, signant el decret de suport al referèndum | Twitter / Jordi Munell
Redacció
07 de setembre del 2017
Actualitzat a les 23:04h
Els alcaldes del Ripollès han començat avui a donar suport al referèndum de l'1 d'octubre, convocat ahir, fent la signatura del decret de suport al mateix. En concret, els primers en fer-ho han estat els alcaldes de Ripoll i de Planoles, que han penjat imatges del moment de la signatura a les xarxes socials. Més tard, s'hi ha afegit Carme Freixa, alcaldessa de Vallfogona del Ripollès, i també Joan Manso, de Campdevànol, i Joan Dordas, batlle de Campelles.

Passat el migdia, David Serrat, de les Llosses, s'ha afegit al suport. Durant la tarda, ha signat Núria Pérez, alcaldessa de Pardines, i Pep Coma, de Molló, mentre que l'Ajuntament de Camprodon s'adheria al suport pels voltants de les sis de la tarda.

Jordi Munell ha fet la signatura remotament, per via digital, ja que es troba al Parlament seguit el ple de la llei de transitorietat, mentre que Enric Gràcia ho ha fet des de l'Ajuntament de Planoles i ha penjat una fotografia al Twitter del consistori. Esquerra Republicana del Ripollès, posteriorment, ha anat piulant les fotos dels alcaldes de Vallfogona, Campelles, les Llosses i Pardines també signant.

Munell, batlle de la capital del Ripollès, en la piulada on apareix signant el document, ha declarat: "Com a alcalde del bressol de Catalunya, signo el decret de suport al referèndum de l'1 d'octubre per posar a disposició els locals habituals de votació". Pep Coma, alcalde de Molló, per la seva banda, ha deixat clar també a Twitter que mostra el seu "ple suport a que els ciutadans i ciutadanes de Molló votin el què vulguin sobre el seu futur".

Al final de la jornada, tots els municipis del Ripollès havien enviat formalment el seu suport al referèndum, excepte Setcases.