Els Mossos desprecinten el xalet d'Alcanar Platja on els gihadistes preparaven atemptats

Els agents han conclòs la recollida de proves i descarten que quedi material explosiu

La casa on es va produir l'explosió.
La casa on es va produir l'explosió. | Foto: Cedida
EP
06 de setembre del 2017
Actualitzat a les 12:06h

La casa on es va produir l'explosió. Foto: Cedida


Els Mossos d'Esquadra ha desprecintat la tarda d'aquest dimarts el xalet de la urbanització Montecarlo d'Alcanar on la cèl·lula terrorista preparava els explosius per a un atemptat, després concloure la retirada de proves i descartar que queden materials explosius.

Fonts de la policia catalana han explicat a Europa Press que el desprecintament del perímetre d'aquest habitatge s'ha realitzat sobre les 17 hores després de donar per finalitzats els treballs de desenrunament, demanar totes les proves rellevants per a la investigació dels atemptats, retirar el material explosiu i assegurar la zona.

A la casa la cèl·lula tenia més d'un centenar de bombones de butà, productes com acetona, aigua oxigenada, bicarbonat, gran quantitat de claus -per utilitzar com metralla- i polsadors, ja que estaven preparant un atemptat "de gran envergadura" , segons el jutge de l'Audiència Nacional Fernando Andreu; a més, els Tedax dels Mossos van trobar un cinturó explosius amb càrrega real.

Se sospita que els terroristes estaven fabricant peròxid d'acetona, també conegut com TATP, un explosiu usat per Daesh.

La zona de la casa ha estat reoberta, amb autorització judicial, després de 20 dies de treballs de recerca a la casa i el solar, i s'ha permès als veïns poder apropar-se a aquesta àrea.

En l'explosió del 16 d'agost en aquesta casa va morir el presumpte cervell dels atemptats de Barcelona i Cambrils (Tarragona), l'imam de Ripoll (Girona) Abdelbaki és Satty; Youssef Aalla, i va quedar malferit Mohamed Houli, que després de ser detingut està actualment en presó provisional.