VÍDEO Curs accelerat per aprendre a parlar el «catalán de payés»

Una filòloga mostra la divertida diferència entre la resposta d'un barceloní i un parlant de pagès a una petició d'afiliació al PP d'una noia molt “simpàtica”

Meritxell R. Lavall, autora del vídeo
Meritxell R. Lavall, autora del vídeo | Youtube
Redacció
05 de setembre del 2017
Actualitzat a les 10:39h

El Jornaler, el canal de Youtube de la filòloga Meritxell R. Lavall, ha publicat un divertit vídeo on ensenya a parlar el “catalán de payés” amb un curset accelerat. “Un cop l'hagueu après, ja no hi ha marxa enrere, mai més tornareu a parlar el català com abans”, alerta.

El vídeo, titulat “No cardem pa l'anec”, barreja escenes del procés català i de pagesia, amb imatges d'intriga inspirades en la pel·lícula El sisè sentit, dirigida per M. Night Shyamalan i interpretada per Bruce Willis i Haley Joel Osment. 
 
L'autora proposa alguns prolegòmens, abans d'introduir-se en el curset: menjar una bona botifarra untada d'all i oli per tal d'afavorir la vibració de les cordes vocals i posar-se una barretina per millorar “l'acústica cranial”. I comença: “El català de pagès fa com l'andalús, retalla tot allò que es innecessari i utilitza obsessivament elements redundants com 'pas' o 'cardar'”-

La classe accelerada finalitza amb un exemple. Una noia molt "simpàtica" s'acosta en un bar i us diu si us voleu afiliar al PP. Hi ha dos tipus de resposta: la d'un barceloní i la d'un parlant de pagès. Les podeu veure al vídeo.