La cursa per etapes PSR2017 surt diumenge de Ribes de Freser

La primera etapa de les set de la cursa surt aquest diumenge del Ripollès, amb 56 participants de 26 equips d'arreu del món |Les Salomon Skimogirls Sweden comencen a cap de cartell

Pere Aurell i Ragna Debats, la parella vencedora de la primera PSR l'any 2016.
Pere Aurell i Ragna Debats, la parella vencedora de la primera PSR l'any 2016. | Josep Maria Montaner
Redacció
02 de setembre del 2017
Actualitzat a les 11:05h
La segona edició de la Pyrenees Stage Run arrenca aquest diumenge amb la 1a etapa amb sortida desde Ribes de Freser (Ripollès). Tot i això, avui mateix, tots els corredors ja seran a Ribes per a recollir els dorsals al Teatre i atendre a la xerrada que farà Albert Carrere de la Clínica del Corredor a l’Hotel Sant Antoni.

La Pyrenees Stage Run, amb un esperit semblant al de la la Transalpine-Run, és una cursa de 7 etapes, que s'inicia a Ribes de Freser i acaba a Salardú amb dues etapes en territori Andorrà, que pretén oferir la possibilitat de travessar un sector dels Pirineu seguint el clàssic GR11 i passant per uns paratges inoblidables. Els punts de sortida i arribada (en parelles o equips de tres, novetat d'enguany) seran a Salardú, Espot, Tavascan, Arinsal, Encamp, Puigcerdà, Queralbs i Ribes de Freser, amb què es recorre el Pirineu per la Vall d’Aran, Andorra, el Pallars Sobirà, la Cerdanya i el Ripollès.

La primera etapa de demà transcorrerà entre Ribes de Freser i Queralbs, passant pel Balandrau, el Camí d'Enginyers i Núria. A la nit, durant el sopar, Àstrid Barqué farà una xerrada d'alimentació a tots els corredors abans del clàssic brífing de l'etapa següent.

Entre els 56 participants (26 equips), més del doble que l'any passat, un 50% són estatals i la resta es reparteixen entre equips holandesos, suecs, austríacs, alemanys, polonesos, canadencs, belgues i israelians. Entre tots ells, destaca l’equip de les Salomon Skimogirls Sweden amb Erikka i Fanny Borgström, que ben segur lluitaran per les primeres posicions, l’equip Tuga Outdoor Team amb Joan Rosich i David Gubern o els mediàtics Marcos Yánez i Pep Sánchez que correran amb BV-Sport España.

Per aquells que vulgueu seguir la cursa ho podreu fer en directe en aquest enllaç. També, a més d'estar atents a les xarxes socials de la cursa i a la pàgina web, on cada dia s'actualitzaran les classificacions i es penjaran notícies de la cursa.

Per aquells que vulgueu venir a veure la cursa, recorregut, arribades…, podeu consultar el Facebook de la PSR2017.