La festivitat de Sant Gil arriba a Vall de Núria aquest divendres

Aquesta nit ja hi haurà la processó de torxes |Es comptarà amb la presència de l'arquebisbe Joan-Enric Vives i el conseller Josep Rull

Redacció
31 d'agost del 2017
Actualitzat a les 10:36h
Una edició anterior de la diada de Sant Gil a Núria
Una edició anterior de la diada de Sant Gil a Núria | Toni Anguera
Aquest divendres 1 de setembre arriba a Vall de Núria la festivitat de Sant Gil, una tradicional diada que commemora l'estada d'aquest sant a la vall. Enguany es comptarà amb la presència de l'arquebisbe Joan-Enric Vives per realitzar l'acte litúrgic. Vives és el bisbe d'Urgell i el Copríncep d'Andorra. També assistirà a la celebració el conseller de Territori i Sostenibilitat Josep Rull, i el president de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, Enric Ticó.

Ja avui dijous comencen les celebracions amb la processó de torxes i una vetllada musical que se celebrarà amb foc de camp i rom cremat per a tothom. El divendres, a partir d'un quart de deu, hi haurà un esmorzar popular davant de l'ermita de Sant Gil i tot seguit es farà una cercavila amb xanquers i una ballada de sardanes. A les dotze hi haurà la missa solemne, presidida per l'arquebisbe i amb la presència de la Coral de Santa Maria de Ribes de Freser. Es farà la tradicional ofrena dels pastors, la processó de Sant Gil i una exhibició de gossos d'atura. Al Centre d'Interpretació de Núria, tindrà lloc la presentació del documental "El segrest de Núria, de Zeba Productions, i del llibre de M. Castellet i R. A .Felip, “Mossèn, ens han pres la marededeu”.