L'estiu s'acaba amb l'arribada de pluges i una forta caiguda de les temperatures

Canvi de temps a la vista, que s'intensificarà aquest dijous arreu del país |Avís del Servei Meteorològic de Catalunya per intensitat de pluja el dijous a la tarda

Redacció
30 d'agost del 2017
Actualitzat a les 9:16h

La pluja tornarà a ser la protagonista.Foto: Cristóbal Castro


L'estiu sembla que s'acaba. Canvi de temps imminent, sobretot a partir d'aquest dijous, amb pluges generalitzades i una baixada forta de temperatures arreu del país. 

Aquest dimecres al matí ja ha començat a ploure a molts punts de Catalunya, amb poca intensitat. Les precipitacions aniran desapareixent de cara al mig dia i quedaran restringides al terç oest del país, sobretot al sector del Pirineu i Prepirineu on al final del dia s'intensificaran. S'acumularan quantitats minses, localment poc abundants. És possible que les precipitacions vagin acompanyades de fang.

Els grans canvis es notaran el dijous, quan hi haurà una arribada de precipitacions més generals, amb tempestes localment intenses i un bon descens de la temperatura en molts indrets (la caiguda pot ser de 10 graus). Fins a migdia s'esperen pluges arreu, algunes d'elles en forma de ruixats o xàfecs. 

Durant la tarda les precipitacions minvaran al terç sud i Ponent. En conjunt seran d'intensitat entre feble i moderada, puntualment forta a punts del litoral i prelitoral. En alguns punts concrets de la meitat est del país s'acumularan quantitats molt abundants (entre 50 mm i 100 mm en 24 hores). Els ruixats i xàfecs aniran acompanyats de tempestes i localment de pedra. El Servei Meteorològic ha emès una alerta per intensitat de pluja, que afecta al Ripollès durant el dijous a la tarda, quan es preveu que les precipitacions poden ser més abundants.