Les entitats de Ripoll mostren la màxima unitat i preparen un gran acte per dissabte

L'Ajuntament convoca a representants de les diferents agrupacions per reunir-les el dia 26 en un clam comú |Les comunitats cristiana i musulmana de la població, es mostren disposades a cooperar

22 d'agost del 2017
Actualitzat el 23 d'agost a les 0:14h
El vicari episcopal del Bisbat i el president de la comunitat musulmana de Ripoll han mostrat molta unitat durant l'acte
El vicari episcopal del Bisbat i el president de la comunitat musulmana de Ripoll han mostrat molta unitat durant l'acte | Xevi Pujol
Aquest dimarts s'ha celebrat a Ripoll una reunió entre l'Ajuntament i diferents entitats de la població per convocar i organitzar l'acte de dol i de rebuig al terrorisme que es durà a terme el dissabte vinent. Aquest, es farà a les sis de la tarda a la capital del Ripollès i tindrà com a lema "Ripoll per la pau, un pas endavant".

La sala Eudald Pradell de l'Ajuntament ha quedat plena de gom a gom amb representants de les entitats ripolleses, en una trobada "molt emocionant", segons han relatat membres del consistori. Algunes de les entitats que s'han vist representades a la trobada han estat l'institut Abat Oliba i l'escola Vedruna, on havien estudiat alguns dels atacants terroristes, el casal de joventut El Galliner, la parròquia del municipi, la comunitat musulmana i fins i tot l'agrupació sardanista.

Abraçada entre religions

Una de les escenes d'unitat més representatives de la reunió ha estat la conversa i la posterior abraçada entre el vicari episcopal del Bisbat de Vic, mossèn David Compte, i el president de la comunitat musulmana de Ripoll, Ali Yassine.
 

Abraçada entre Ali Yassine, president de la comunitat musulmana, i mossèn David Compte, vicari episcopal. Foto: Xevi Pujol


En aquest sentit, Michelle Boix, representant de la parròquia de Ripoll, ha declarat que "ara el que hem de vigilar és que no ens anem separant els uns dels altres" i que "nosaltres som els que hem de tirar ponts perquè es puguin apropar a nosaltres", referint-se a la comunitat musulmana. Boix, que també és professora, ha posat èmfasi en la tasca que els mestres de les escoles de Ripoll tenen per davant en aquest curs que ara s'obre, que segons ella serà "tremenda".

Una estona abans de l'acte a l'Ajuntament, algunes de les entitats assistents, juntament amb veïns del poble, han celebrat una altra trobada a la plaça de la Llibertat per mostrar el rebuig als actes terroristes i per començar a mirar de solucionar la fractura social que es pugui produir a la ciutat.
 

La sala plena d'entitats disposades a tirar endavant després de l'atemptat. Foto: Xevi Pujol


"Ripoll vol mirar endavant"

Montsina Llimós, cap d'estudis de l'escola Vedruna de Ripoll, on havia estudiat un dels atacants, ha destacat que el poble vol "mirar endavant". "Si fins ara el món ens ha assenyalat pel que ens ha tocat, també volem que se'ns assenyali per poder-nos unir, per poder ser forts i per poder tirar endavant". Ramon Labró, que ha vingut de part del pubillatge de la vila i dels grallers, ha explicat que l'Ajuntament els ha demanat que mostrin la unitat del poble, i ha destacat que "hem d'estar tots units en aquests moments, perquè aquesta gent ha de veure com no és tan fàcil que ens vencin i que tirarem endavant".

L'Ajuntament, a banda de presentar l'acte a les diferents agrupacions, també ha volgut obrir-se a propostes que aquestes puguin fer de cara al dissabte 26. Dijous, segons han informat membres de l'equip de govern, quedarà tancat l'esdeveniment i es presentarà el programa.
 

Les entitats s'han apuntat a l'acte del dia 26 d'agost a Ripoll. Foto: Xevi Pujol