Els ritmes celtes d'Sláinte posen el punt final al Festival de Música Vall de Camprodon

El grup barceloní va fer vibrar el públic de Vilallonga de Ter

El concert d'Sláinte a Vilallonga
El concert d'Sláinte a Vilallonga | FMVC
Redacció
22 d'agost del 2017
El passat 20 d'agost es va acabar el 18è Festival de Música de la Vall de Camprodon amb el concert d'Sláinte a Vilallonga de Ter. El grup barceloní va oferir la seva música celta davant d'un públic que omplia la platea de la Sala Cooperativa de gom a gom.

El grup estava format per Pello García a les flautes i l'uillean pipe (gaita irlandesa), Quim Lamarca al violí, veu, mandolina i bodhran, Manolo López al contrabaix i Jordi de Diego a la guitarra. Els quatre músics van començar a interpretar temes de tradició celta d'origen sobretot irlandès.

En el concert també hi van participar dos ballarins i una ballarina del grup Delorgan Irish Dance Company, que van acompanyar als músics amb el seu "step dance", la dansa irlandesa antecessora del que posteriorment es va convertir en el claqué als Estats Units.

A més del repertori irlandès, Sláinte va interpretar temes de diverses cultures europees, com la bretona, l'escocesa o la búlgara, destacant una interpretació preciosa del tema "Doina", una melodia del folklore de Macedònia.

El Festival de Música Vall de Camprodon ha ofert concerts a les poblacions de la zona des del 30 de juliol, i ha arribat a la seva fi amb aquesta actuació d'Sláinte.
 

En el concert hi van participar dos ballarins i una ballarina del grup Delorgan Irish Dance Company. Foto: FMVC