Concentració de musulmans a Ripoll en rebuig als atacs terroristes

Entre els assistents, s'hi trobaven amics i familiars dels autors dels atemptats

Una quarantena de persones a la concentració
Una quarantena de persones a la concentració | ACN
Redacció
19 d'agost del 2017
Actualitzat a les 22:23h
Una quarantena de persones de la comunitat musulmana de Ripoll s'han concentrat davant l'ajuntament, en mostra de rebuig dels atacs terroristes de Barcelona i Cambrils. Els assistents han cridat consignes contra la violència i han tret cartells on es podia llegir la frase "no en el meu nom". Entre els concentrats s'hi podien trobar familiars i amics dels terroristes, que han destacat que no havien notat en ells signes de radicalització.

Molts d'aquests, de fet, creuen que l'antic imam del poble va jugar un paper molt important en aquest aspecte. En declaracions a l'ACN, Fàtima Abouyaaqoub, cosina del terrorista fugat Younes Abouyaaqoub, ha demanat que s'entregui i també ha reconegut que des que l'imam va arribar "la cosa va canviar". Per altra banda, Hanane Kharohouch, amiga de la família, assegura que "els han menjat el coco", i diu que no representen l'islam.

De fet, segons informa Europa Press, Abdelbaki Es Satty, imam de Ripoll, va complir quatre anys de presó a Castelló per tràfic d'haixix. Les fonts del mitjà han precisat que va ser condemnat el 2010 i que va ser posat en llibertat el 2014. Els Mossos van entrar la passada matinada al domicili de l'imam per efectuar un registre.
 

Alguns dels manifestants aguanten cartells amb el lema «no en el meu nom» a Ripoll. Foto: ACN