VÍDEO El segon detingut a Ripoll, proper a Driss Oukabir

Agents armats dels Mossos i la Guàrdia Civil entren a les 7 del matí al pis del jove de 30 anys i tallen diversos carrers de la vila

18 d'agost del 2017
Actualitzat a les 12:53h
Els agents surten amb el tercer detingut relacionat amb l'atemptat de Barcelona
Els agents surten amb el tercer detingut relacionat amb l'atemptat de Barcelona | NacióRipollès

Ripoll continua sent el focus informatiu per l’atemptat terrorista de Barcelona, que ha deixat almenys 13 morts i un centenar de ferits. Aquest dijous, els Mossos d’Esquadra ja van detenir Driss Oukabir per estar vinculat amb l’atac. Aquest divendres el matí, Ripoll s’ha llevat amb més escorcolls i un nou detingut. Es tracta d’un jove, d’uns 30 anys, de l’entorn de Driss Oukabir. Agents dels Mossos d'Esquadra i de la Guàrdia Civil han entrat, pels voltants de les 7.00 del matí a diferents pisos de la vila. A banda, s'han tallat alguns carrers al trànsit durant una estona, i s'han pogut veure nombrosos cotxes de la policia i també dels serveis d'emergències.

Inicialment s'havia difós la imatge de Driss Oukabir, però hi ha confusió sobre l’autoria: seria el seu germà petit qui hauria participat presumptament en la massacre. Segons fonts locals consultades per NacióDigital -que han contactat amb la família-, ell mateix ha denunciat que li havien robat la documentació, fet que hauria provocat que la seva imatge s'hagués difós com a sospitós de l'atac. Les fonts consultades no descarten que hagi estat el propi germà petit -de nom Moussa- el responsable de suplantar la identitat del detingut i d'actuar a Barcelona. Els Mossos busquen aquest menor com a principal sospitós de conduir la furgoneta kamikaze. A Driss Oukabir se li atorgava la responsabilitat de llogar a Santa Perpètua de Mogoda la furgoneta utilitzada en l'atac a la capital catalana.
 

Mossos d'Esquadra i Guàrdia Civil coordinen la detenció a Ripoll Foto: NacióRipollès



 

Escorcolls a Ripoll. Foto: NacióRipollès

 

Escorcolls a Ripoll. Foto: Xevi Pujol