Driss Oukabir, detingut a Ripoll després que se l'hagi vinculat amb l'atemptat de Barcelona

Fonts locals apunten a NacióDigital que el jove ha assegurat a la policia a Ripoll que li han robat la documentació, fet l'hauria implicat en l'atac | La imatge d'Oukabir s'ha difós com a principal sospitós de l'atemptat però seria el seu germà petit qui hi estaria implicat

Imatge que s'ha difós a les xarxes del sospitós
Imatge que s'ha difós a les xarxes del sospitós | El Mundo
17 d'agost del 2017
Actualitzat el 18 d'agost a les 0:52h
Confusió sobre el presumpte autor de l'atemptat de Barcelona d'aquest dijous. Tot i que inicialment s'havia difós la imatge de Driss Oukabir, un jove de menys de 30 anys resident a Ripoll, com a principal sospitós de l'atac, seria el seu germà petit qui hauria participat presumptament en la massacre. Tanmateix, Driss Oukabir ha estat detingut pels Mossos d'Esquadra a la capital ripollesa per l'eventual vinculació amb l'atemptat. Aquesta tarda ha estat interrogat pels agents per obtenir més informació. Aquesta mateixa tarda era a Ripoll.

Segons fonts locals consultades per NacióDigital -que han contactat amb la família-, ell mateix ha denunciat que li havien robat la documentació, fet que hauria provocat que la seva imatge s'hagués difós com a sospitós de l'atac. Les fonts consultades no descarten que hagi estat el propi germà petit -de nom Moussa- el responsable de suplantar la identitat del detingut i d'actuar a Barcelona. A Driss Oukabir se li atorgava la responsabilitat de llogar a Santa Perpètua de Mogoda la furgoneta utilitzada en l'atac ala capital catalana.

El jove ripollès estaria sent interrogat a la comissaria dels Mossos d'Esquadra de la capital ripollesa, on hi passarà la nit. S'han mobilitzat de forma extraordinària agents policials d'Osona i el Ripollès.

Segons fonts de Ripoll consultades per aquest diari, fa pocs dies Driss Oukabir va haver d'acudir a les dependències judicials citat per un judici. La repercussió de l'atemptat i la difusió de les imatges i del nom del sospitós han estat tals, que fins i tot s'ha creat una entrada a la Viquipèdia amb el seu nom