Un veí de Campdevànol denuncia que un estafador es fa passar per un comercial de gas i llum

Els fets van succeir el passat 1 d'agost i es tractava d'un noi d'origen llatí que reclamava deutes en nom d'una companyia distribuïdora de gas i llum pels serveis contractats

Isaac Muntadas
09 d'agost del 2017
Actualitzat a la 13:18h
El passat dia 1 d'agost, un veí de Campdevànol va denunciar a través de la xarxa social Facebook que hi havia un suposat estafador voltant pel poble fent-se passar per un comercial de llum i gas per robar els diners a les seves víctimes. Aquest veí explica que el presumpte estafador es tractava d'un noi jove i d'origen llatí que anava acompanyat d'una tauleta tàctil. El jove picava de porta en porta duent a sobre una acreditació -quasi sense ensenyar-la- i demanava pel titular del subministrament del gas dient que volia parlar amb ell urgentment. L'excusa per fer caure al parany a la víctima era que devia molts diners a la distribuïdora pels serveis contractats.

Segons explica el veí, l'estafador intentava fer creure a la víctima que l'empresa de gas que tenia contractada -mirant prèviament la factura de gas- no pagava la quantia de peatge a la distribuïdora (el què paga la companyia contractada a la distribuïdora per cada factura emesa). Tot seguit, el jove explicava a la víctima que havia vingut presencialment al seu domicili perquè en només quatre dies s'acaba el termini per abonar el pagament i, en cas de no fer-lo, s'haurien de desplaçar a Barcelona per firmar el nou contracte. A més, la centraleta de l'empresa faria pagar un 15% més de l'import que demanava el fals comercial del gas. Per evitar això, el noi anava fins al domicili per ''facilitar el pagament'' i estalviar als clients el viatge a la capital. Un cop havia posat sobre la taula l'exemple del gas, feia el mateix amb el subministrament de la llum.

El veí que havia fet la denúncia ha explicat que van trucar a l'empresa de Gas Natural per comprovar si era cert, però la companyia els va confirmar que era una estafa i que fessin córrer la veu a tots els veïns de la població. En el cas que alguna empresa distribuïdora de gas o llum volgués notificar alguna inspecció o visita, haurien de fer-ho informant prèviament a l'interessat a través d'una carta o una trucada telefònica.

L'ajuntament de Campdevànol també es va fer ressò de la denúncia a través de les xarxes socials i ha assegurat que cap companyia va presentar l'acreditació corresponent, requisit estrictament necessari, per poder exercir de comercials i prestar el servei que ofereixen. També van insistir en què s'informés a la gent gran perquè normalment són les víctimes preferides dels estafadors. El consistori va posar en coneixement als Mossos d'Esquadra sobre aquests fets per tal que ho poguessin investigar.