Beget acull la commemoració del centenari del naixement del violinista Peret Blanc

El dissabte 12 d'agost hi haurà diferents actes organitzats per l'Ajuntament de Camprodon i el campus Patac a Beget

Redacció
07 d'agost del 2017
Actualitzat el 08 d'agost a les 11:24h
Peret Blanc i el seu violí
Peret Blanc i el seu violí | Cedida per Amadeu Rosell
El pròxim dissabte 12 d'agost Beget acollirà els actes de commemoració del centenari del naixement del músic Peret Blanc. L'Ajuntament de Camprodon i el campus de tradició i cultura popular Patac a Beget organitzen diferents actes d'homenatge a la figura del violinista de Beget.

A les 10 del matí hi haurà un taller de cançons de Peret, a càrrec de Pere Romaní amb l'acordió diatònic i de Jordi Palau amb la flauta travessera, que tindrà un cost de 10 euros (inscripcions al telèfon 639 375 657 o a amadeu@amadeurosell.cat). Després de dinar, a les cinc de la tarda, tindrà lloc un concert de cançons de Beget, a càrrec de Jaume Arnella i Amadeu Rosell. 

També es farà una audició dels temes preparats al taller del matí i Jordi Pujol, de Titelles Marduix, explicarà el romanço de Don Lluïso. A les set de la tarda, Pep Lizandra dirigirà un taller de danses i la jornada s'acabarà amb el Ball de pagès a la nit.

Peret Blanc de Beget (1917-1993)

Pere Sala i Solé va ser un violinista català, més conegut com a Peret Blanc de Beget, per ser nascut en aquesta població. Va ser un dels últims músics rurals, autodidacte, de qui es conserven nombroses gravacions que han permès recuperar la música antiga de l’Alta Garrotxa. Peret Blanc comptava amb un repertori de fins a 130 balls, apresos d’oïda.
 

Cartell de la commemoració. Foto: Aj. Camprodon