VÍDEO Dues persones ferides en l'esfondrament d'un habitatge a Llanars

Un matrimoni d'uns setanta anys han estat rescatats d'entre la runa | La dona ha estat evacuada a la Vall d'Hebron amb cremades al 70% del cos i l'home, al 30%

La casa esfondrada
La casa esfondrada | Twitter: @joanvilallanars
Redacció
05 d'agost del 2017
Actualitzat a les 15:44h
Dues persones han resultat ferides en l'esfondrament d'un habitatge a Llanars, al Ripollès, per una suposada explosió de gas, segons testimonis dels fets. Es tracta d'una casa de dos pisos situada al carrer Conflent, on s'hi hauria produït una deflagració i hauria fet caure la casa.

Els Bombers han rebut l'avís a les 9.41 hores, en què s¡informava que dues persones es trobaven entre la runa. Aquesta hora els Bombers, que s’han desplaçat amb vuit dotacions inclòs el Grup d’Actuacions Especials (GRAE), treballen per retirar les restes i rescatar-les. Pels volts de les 11.00 hores la dona que viu a la casa ha estat rescatada amb cremades al 70% del cos i ha estat traslladada en helicòpter a la unitat de cremats de l'Hospital Vall d'Hebron de Barcelona. El marit ha estat rescatat pels volts de les 12.46 hores, amb cremades al 30% del cos i amb una fractura en un turmell. També ha estat evacuat al mateix centre hospitalari.

Segons les darreres informacions, la construcció ha quedat semi derruïda, i encara no s'ha determinat la causa oficial de l'esfondrament. L'Ajuntament de Llanars ha posat a disposició dels Bombers maquinària pesada per si fos necessària la seva actuació.

A més dels Bombers, també s’hi han desplaçat dues ambulàncies i l’helicòpter medicalitzat del Sistema d’Emergències Mèdiques.