A La Metxa es «passen per la xona» l'operació biquini

El casal popular s'uneix a una campanya de les esquerres independentistes contra la pressió estètica cap a les dones

El cartell de la campanya feminista, al casal de La Metxa
El cartell de la campanya feminista, al casal de La Metxa | Xevi Pujol
01 d'agost del 2017
Actualitzat a les 16:33h
La passada setmana van aparèixer uns cartells a la plaça de la Llibertat de Ripoll sota el lema "L'operació biquini ens la passem per la xona". Els pòsters mostren un cos nu d'una dona, i formen part d'una campanya impulsada per les organitzacions de l'esquerra independentista catalana, a la qual s'hi ha unit el casal popular La Metxa.

Segons han explicat fonts de La Metxa a NacióRipollès, la campanya vol denunciar la pressió estètica a la qual estan sotmeses les dones, no només en relació a l'operació biquini, sinó també en altres àmbits com campanyes de rebaixes o estètiques.

Ja fa uns mesos que la iniciativa va començar a municipis d'arreu de Catalunya i la idea de la mateixa era omplir de cartells els aparadors de diferents cadenes de grans corporacions, principalment relacionades amb la moda. "És, doncs, una campanya amb un rerefons més urbanita, i com que a Ripoll no tenim grans centres comercials, vam decidir penjar un parell de cartells a la plaça per fer-ho públic, però no seguir la campanya al peu de la lletra" argumenten des del casal.

Pel que fa a la rebuda dels cartells, des de La Metxa asseguren que molta gent es para a mirar-los i que no passen desapercebuts. A algunes persones, però, no els agrada la campanya, o bé els molesta. De fet, des del casal expliquen a tall d'anècdota que un grup de noies van reunir unes quantes firmes per tal que retiressin els pòsters.

L'acció feminista critica el bombardeig cap a les dones amb missatges com: aprima't, fica't dins la talla 36, opera't els pits, fes dieta, depila't... L'última frase diu: "No veus que ens volen fer desaparèixer?". El hashtag de la campanya és #NoSomObjectes.
 

L'aparador del casal La Metxa, a la plaça de la Llibertat de Ripoll. Foto: Xevi Pujol