Un grup d'aficionats de la UE Campdevànol es queixen que el club no els va deixar fer una activitat al camp

Els joves van dir que la junta directiva els hi havia dit que sí i des de l'equip directiu ho neguen | L'Ajuntament es va assabentar de què es volia fer l'activitat (bubble football) uns cinc dies abans de fer-la; tot i que els joves diuen que ho havien demanat un mes abans

Un grup de joves ha vingut al ple per llegir un comunicat queixant-se de què no va poder usar el camp de futbol per fer-hi una activitat
Un grup de joves ha vingut al ple per llegir un comunicat queixant-se de què no va poder usar el camp de futbol per fer-hi una activitat | Isaac Muntadas
Isaac Muntadas
31 de juliol del 2017
Actualitzat a les 17:43h
Un grup de joves aficionats de la Unió Esportiva Campdevànol s'han queixat al darrer ple municipal de què el club no els va deixar fer una activitat al camp de futbol després que, segons ells, els autoritzessin a fer-la. Un dels nois ha aprofitat el torn de precs i preguntes per llegir un comunicat en què explicava tota la cronologia dels fets.

Tot va començar fa aproximadament un mes quan un grup d'uns trenta joves es va adreçar a un membre de la junta directiva de la UE Campdevànol per demanar-los si els podia cedir el camp de futbol municipal per fer-hi una activitat lúdico-esportiva consistent en un partit de bubble football, que no és res més que un partit de futbol on els jugadors estan inserits dins d'unes bombolles de plàstic inflables que reboten amb molta facilitat. Aquesta activitat la volien celebrar en motiu del 30è aniversari d'un dels integrants del grup i que, a més, havia estat jugador del club fa unes quantes temporades. En principi, segons ells, en aquell moment la junta els hi va donar el vist-i-plau per jugar aquest partit.

NacióRipollès ha pogut parlar amb el president del club, Xevi Cedillo, que en nom de tota la junta ha assegurat que en cap moment es va autoritzar a fer aquesta activitat. Cedillo ha explicat a aquest mitjà que un mes abans de la data en què s'havia de realitzar l'activitat, un dels joves se l'hi va adreçar demanant-li permís. El president li va contestar que ''no hi veuria cap problema sempre i quan es pogués fer dins de la legalitat'' i que, en tot cas, havien d'entrar una instància al consistori demanant una autorització. A més, Cedillo ha assegurat que no va saber res més del tema fins dos dies abans de la jornada prevista per fer l'activitat -el diumenge 9 de juliol- mitjançant un missatge d'un dels participants de la mateixa.

El conflicte sorgeix quan pocs dies abans de realitzar-se l'activitat, la junta els hi va comunicar que no podien fer-la -tot i que tampoc s'havia autoritzat oficialment-. La decepció d'aquest grup de joves s'ha fet palesa en la lectura del comunicat en què han trobat els fets ''inacceptables'' i han acusat l'Ajuntament i la junta directiva del club de ''passar-se la pilota entre ells per donar excuses i limitacions''. Aquests aficionats del Campdevànol troben ''frustrant i sorprenent'' l'actitud d'ambdues parts i demana més ''empatia'' per la gent jove del municipi. Cal dir que els joves van haver de buscar una activitat alternativa a la prevista com va ser un cursa de karts al circuit d'Osona de Vic.
 

El jove aficionat del Campdevànol que ha llegit el comunicat ha mostrat la ''decepció'' de la colla de no poder celebrar l'activitat de 'bubble futbol' Foto: Isaac Muntadas


L'activitat es va denegar per no ''assumir responsabilitats''

L'alcalde de Campdevànol, Joan Manso (PDeCat), ha explicat als joves aficionats que la regulació d'aquests moments del conveni que uneix la Unió Esportiva Campdevànol amb el consistori -d'uns quinze anys d'activitat- diu que l'Ajuntament té cedida la gestió del camp al club, que és qui ha d'emetre les autoritzacions per fer-hi activitats. Per exemple, si un equip de futbol d'un altra municipi volgués entrenar-se al camp municipal, el consistori ho ha de consultar amb la junta directiva del club.

Manso ha assegurat que es va assabentar de la petició dels joves uns cinc dies abans de realitzar-se l'activitat i ja no hi havia marge de maniobra. L'alcalde es va reunir amb la junta directiva (no només per tractar aquest tema) i els hi va traslladar el seu posicionament de què era millor no ''assumir responsabilitats'' sinó hi havia una assegurança que ho cobrís tot, fent una al·lusió indirecte als fets que van passar fa uns mesos a la piscina municipal de Ripoll en què una nena de quatre anys va morir ofegada.

La junta directiva al complet i el president van decidir no autoritzar l'activitat després de fer una consulta legal amb un advocat, ja que l'empresa responsable de dur a terme l'activitat de bubble football només tenia una assegurança mèdica que els cobria si es feien mal fent l'activitat. El problema és que aquesta assegurança no els cobria si algú s'hagués fet mal a la instal·lació esportiva fent qualsevol altre cosa. Per això la junta va decidir que el més prudent era no fer activitats privades en un equipament públic i, tampoc, autoritzar cap tipus d'activitat que no sigui esportiva a menys que estigui organitzada pel propi club.

L'alcalde ha volgut entomar part de la responsabilitat i ha assegurat que li va ''saber greu'' que no poguessin fer l'activitat al municipi. És per això, que de cara la propera celebració ha estès la mà als joves perquè s'adrecin a ell directament i puguin buscar un espai alternatiu que no sigui el camp de futbol. En tot cas, per fer una activitat privativa es buscaria un equipament gestionat per l'Ajuntament que es pogués cedir durant unes hores complint una sèrie de requisits i pagant-ne un preu per l'ús. L'alcalde ha acabat la seva intervenció proposant que es faci una reunió a tres bandes entre el consistori, els joves i el club per acabar d'aclarir aquest ''malentès''.
 

Xevi Cedillo i Martí Picola, el president i l'expresident de la UE Campdevànol Foto: Isaac Muntadas