Campelles hissarà l'estelada a l'entrada del poble

El diumenge vinent se celebrarà un acte amb la presència de l'alcalde i de Teresa Jordà

Redacció
28 de juliol del 2017
Actualitzat a les 15:27h
Campelles tindrà hissada l'estelada a l'entrada del poble. Així ho ha comunicat avui Esquerra Republicana del Ripollès, que ha informat que el diumenge 30 de juliol a les 12 del migdia es farà un acte per col·locar la bandera. Aquest, comptarà amb la presència de Joan Dordas, alcalde del municipi, i de Teresa Jordà, diputada al Congrés a Madrid.

L'ajuntament de Campelles, el passat 13 de maig, va endegar un acte de rebuig a les diverses amenaces i coaccions que el van obligar a penjar la bandera estatal a la façana del municipi. Així doncs, després de diverses setmanes on l'estat espanyol va enviar diversos requeriments al consistori, per tal que pengés la bandera estatal sota amenaça d'una multa i la possible inhabilitació de l'alcalde Joan Dordas, Campelles va col·locar un cartell a la façana del consistori que indicava que "la bandera estatal penja a aquest ajuntament per imperatiu legal i en compliment d'una sentència i en contra de la nostra voluntat".

Tres mesos després, el consistori pren la decisió de col·locar l'estelada a l'entrada del poble, per "mostrar el seu ple suport al procés d'emancipació nacional i a la celebració del referèndum d'independència del pròxim 1 d'octubre".
 

Cartell de l'acte on s'hissarà l'estelada de Campelles. Foto: ERC Ripollès