El telecabina de Vall de Núria es renova amb les cabines de l'Aeri d'Olesa-Esparreguera

La infraestructura del Baix Llobregat es troba tancada des del 2012 per manca de passatgers

Una cabina de l'Aeri Olesa-Esparreguera aturada a l'estació d'Olesa de Montserrat
Una cabina de l'Aeri Olesa-Esparreguera aturada a l'estació d'Olesa de Montserrat | ACN
Redacció
26 de juliol del 2017
Actualitzat el 27 de juliol a les 11:45h
Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) ha anunciat aquest dimecres que traslladarà les cabines i el cablejat de l'Aeri d'Olesa-Esparreguera a la Vall de Núria per poder renovar el Telecabina Coma del Clot. La infraestructura del Baix Llobregat es troba tancada des de l'any 2012 per manca de passatgers, i de moment no té una data de reobertura fixada.

Segons ha detallat el president d'FGC, Enric Ticó, el telecabina de Vall de Núria necessita una remodelació urgent i fer-lo de nou tindria un cost de 6 milions d'euros, una xifra difícil d'assumir per part de la Generalitat. La seva renovació es feia imprescindible, segons FGC, per mantenir els estàndards de qualitat habituals del seu servei. L'actuació permetrà també mantenir més de 20 llocs de treball de l'Alberg de Joventut situat a dalt del telecabina i assegurar-ne el futur.

Enric Ticó ha volgut deixar clar que "en cap cas" es tanca definitivament l'Aeri d'Olesa-Esparreguera i es mantindrà la infraestructura bàsica per si es pot restablir el servei en un futur. Per compensar aquest tancament provisional i davant l'augment d'un 12% dels viatgers a l'Estació d'Olesa, FGC ha decidit incrementar la freqüència dels trens i es passarà de dos a tres combois per hora entre les dotze del migdia i quarts de nou del vespre. A més, també es reforçarà el servei d'autobús entre Olesa i Esparreguera.
 

El president d'FGC, Enric Ticó, acompanyat pels alcaldes d'Olesa i Esparreguera a l'estació de trens d'Olesa de Montserrat. Foto: ACN