Camprodon inicia els actes commemoratius del centenari de Manel Surroca

El passat dissabte es va inaugurar l'exposició "L'absència"

La inauguració dels actes va tenir lloc al Monestir de Sant Pere
La inauguració dels actes va tenir lloc al Monestir de Sant Pere | Mirada Local
Redacció
25 de juliol del 2017
Actualitzat a les 10:46h
El dissabte 22 de juliol van començar els actes de commemoració del centenari del naixement de Manel Surroca. Es va celebrar la inauguració de l'exposició L'absència, una mostra històrica que presenta a Surroca a través d'una seixantena de pintures i escultures de la Col·lecció Família Surroca i d'altres inèdites i cedides pels veïns i veïnes a través d'una crida popular. A banda, durant el recorregut també s'hi poden trobar obres que són d'autors amb qui Surroca es va creuar en algun moment de la seva vida.

L'alcalde agraeix la implicació del poble

Durant l'acte d'inauguració, Xavier Sala, alcalde de Camprodon, va destacar la importància del llegat artístic de Manel Surroca i va valorar molt la implicació del poble de Camprodon en els actes commemoratius del centenari del naixement del pintor. Sala va dir que es tracta d'un projecte "de poble", ja que és una mostra "de la implicació i la col·laboració directa de tots els nostres veïns i veïnes".

Anna Colomer, regidora de Cultura de l'Ajuntament, va destacar que l'exposició és la "cinquena mostra pòstuma de l'artista camprodoní i té com a objectiu custodiar Manel Surroca amb aquells artistes que el van acompanyar en la seva formació i producció".

L'acte també va servir per presentar el llibre Malgrat l'absència, el color, una obra que està editada pel consistori i escrita a quatre mans per Mercè Vila i David Fernández. Se n'ha fet una primera edició de 500 exemplars que ja es pot adquirir al Monestir o bé a l'Oficina de Turisme de Camprodon.
 

Inauguració de l'exposició "L'absència". Foto: Mirada Local