Canvi de temps a la vista, amb algunes tempestes fortes al Ripollès

El Servei Meteorològic de Catalunya emet una alerta d'intensitat de pluja que afectarà sobretot el sud del pais, la Catalunya Central, el Pirineu i el Prepirineu

Redacció
20 de juliol del 2017
Actualitzat a les 9:26h

Les pluges tornen a Catalunya. Foto: Cristóbal Castro


Canvi de temps a la vista. Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) aquest dijous baixen lleugerament les temperatures i tornen les pluges, amb tempestes que poden anar acompanyades localment de calamarsa i pedra. 

Al Ripollès, les pluges hi faran acte de presència a partir de les 14 h del migdia. El SMC ha emès una alerta per intensitat de pluja a diferents punts del país, i a la comarca s'hi destaca el risc moderat i alt en alguns punts, ja que les tempestes locals poden superar els 20 litres en menys de 30 minuts.

Inestabilitat a diferents punts de Catalunya 

Durant el matí s'esperen xàfecs al terç sud del pais. De cara al migdia, les pluges afectaran punts del Pirineu, Prepirineu, Catalunya Central i també poden arribar fins a les comarques gironines i a la resta del Prelitoral. Al final del dia quedaran restringides al Pirineu i Prepirineu.
 
Demà divendres, tornarà a haver-hi tempestes de tarda. De cara al cap de setmana, el temps es normalitzarà, amb més estones de sol, sense pluges i amb la temperatura una mica més alta.