Els alumnes de l'Escola Oficial d'Idiomes hauran de fer els tràmits administratius a Olot

La directora va demanar el trasllat quan ja s'havia exhaurit el termini perquè es presentessin projectes de direcció | L'alcalde diu que l'escola no es vol tancar ''progressivament'' sinó que, fins i tot, s'augmentarà el nombre de cursos impartits

Isaac Muntadas
29 de juny del 2017
Actualitzat a les 12:35h
Només els tràmits administratius i d'inscripció s'haurien de fer a l'EOIR d'Olot
Només els tràmits administratius i d'inscripció s'haurien de fer a l'EOIR d'Olot | EOIR
Els alumnes de l'Escola Oficial d'Idiomes de Ripoll hauran de fer els tràmits administratius i d'inscripció a Olot el curs vinent. Amb aquest anunci es vol tancar la rumorologia del ''desmantellament'' progressiu del centre ripollès que no fa ni dues setmanes va sortir a la llum després que els alumnes de l'escola es posessin en contacte amb el grup municipal d'ERC. En aquest sentit l'escola no perdrà cursos ni passarà a ser un centre delegat d'Olot, tal com ha afirmat l'alcalde Jordi Munell (CiU) en el darrer ple.

Precisament, Munell ha volgut incidir en el quid de la qüestió que ha desembocat en aquest problema: la manca d'un director al capdavant de l'EOIR. L'alcalde ha exposat que bàsicament la persona que exercia de directora en funcions amb una plaça interina estava de baixa i quan va finalitzar-la, va demanar el trasllat a la seva plaça en propietat. Fins aquí tot podria ser correcte, però el problema és que ho va fer quan ja s'havia exhaurit el termini per convocar places públiques de direcció tècnica. Per tant, pel curs 2017-2018 el Departament d'Ensenyament es va trobar que no tenia cap projecte de direcció sobre la taula per la EOIR. Ningú havia demanat aquesta plaça perquè la directora tampoc havia anunciat que plegaria. ''No entenem perquè no es va comunicar aquesta decisió amb temps, ja que ni tan sols ho sabien els seus companys'', ha destacat el batlle ripollès.
 

Tots els grups municipals del ple de RIpoll aposten fort per la continuïtat de l'EOIR Foto: Isaac Muntadas


Tot i així, l'alcalde també ha compartit que la reunió que van tenir amb el cap de Serveis Territorials d'Ensenyament a Girona, Josep Polanco, i tots els grups municipals del consistori va ser molt fructífera. La voluntat de tothom és que en el moment que hi hagi una persona que demani la plaça en propietat de Ripoll o que sigui interina, es pugui incorporar com a nou director del centre per tal de retornar totes les característiques de l'EOIR ''amb tots els ets i uts''.

Munell ha volgut deixar clar que algunes persones han intentat crear ''dubtes i alarmismes'' per tergiversar la situació ''amb interessos polítics o d'altres tipus'' per mirar de treure'n rèdit. L'alcalde ha negat en rotund que es vulgui tancar el centre ''progressivament'' i, res més lluny de la realitat, diu que aquest afer no afectarà els alumnes. De fet, es preveu que l'oferta de cursos impartits a l'EOIR s'augmenti pel proper any i no a la inversa. A més, a diferència d'altres llocs on s'exigeixen ràtios de 12, 15 o 20 alumnes per aula, al Ripollès per pocs alumnes que hi ha hagi, les classes sempre s'ofereixen.