Sodeca portarà a Ripoll entre 50 i 100 nous llocs de treball

Les obres van començar aquest passat dilluns al polígon de la Barricona i la nau que s'hi construirà tindrà una extensió de 10.500 metres quadrats | Es preveu que l'activitat pugui començar abans de l'estiu de l'any 2018

Isaac Muntadas
28 de juny del 2017
Actualitzat a les 16:17h
Les obres per construir la nau de Sodeca al polígon de la Barricona van començar aquest passat dilluns
Les obres per construir la nau de Sodeca al polígon de la Barricona van començar aquest passat dilluns | Twitter Joaquim Colomer
Aquest passat dilluns van començar les obres al polígon de la Barricona de Ripoll per construir-hi la nova nau de Sodeca, una empresa fabricant de ventiladors i extractors industrials que fins ara només estava a Sant Quirze de Besora. Amb l'obertura d'aquesta nova seu, el regidor d'Empresa, Joaquim Colomer, ha confirmat a NacióRipollès que la implantació d'aquesta fàbrica suposaria la creació d'entre 50 i 100 llocs de treball nous. Un fet que pel regidor de CiU és una notícia molt bona tan per Ripoll com per la resta de la comarca, ja que moltes persones se'n podran beneficiar.

L'arribada definitivament de Sodeca al Ripollès era un secret a veus des que l'any 2010 l'empresa del Bisaura va comprar el polígon de la Barricona per 1,4 milions d'euros. Tot i així, han hagut de passar set anys perquè això es fes realitat. La nau que s'hi construirà tindrà un total de 10.500 metres quadrats aproximadament i les obres s'organitzaran en dues fases. En una primera fase s'executaran uns 5.500 metres quadrats; mentre que a la segona, es faran els 5.000 restants. Els terrenys que ocuparà Sodeca són a l'espai que hi ha just davant de l'empresa Matrix. ''És una de les naus que tenim de transició fins a on acaba la parcel·la limítrof amb aquella espècie de riera que hi ha just abans de l'escorxador'', ha explicat Colomer. En principi les obres s'haurien d'acabar abans de l'estiu de 2018. És a dir, si tot va bé, l'activitat empresarial podria començar llavors.

Consolidació dels polígons a Ripoll

''Amb l'arribada de Sodeca consolidem una empresa que té orígens ripollesos'', apunta el regidor d'Empresa. Colomer ha assenyalat que la implantació d'aquesta nova empresa serveix per rebatre la crítica d'alguns sectors a l'equip de govern sobre el fet que hi ha molts solars lliures al municipi i no cal reurbanitzar el polígon de les Llosses a l'àrea de Can Franquesa. ''Els solars que tenim es van ocupant'', ha sentenciat. Per exemplificar-ho, el regidor convergent ha posat a la palestra, precisament, el cas del polígon de la Barricona on s'hi implantarà Sodeca. Segons relata, en aquest espai només hi queda una petita parcel·la de 1.000 metres quadrats al costat d'una nau, ja que la resta està ocupat.

L'altra cas paradigmàtic d'aquesta ocupació de polígons en els últims temps és el del sector de Rocafiguera anant cap a Campdevànol. ''Algunes persones fa un temps van penjar fotografies on es veien naus buides i, certament, donaven mala imatge'', ha comentat Colomer. Tot i així, el regidor ha exposat que l'Ajuntament hi ha treballat molt a través dels propietaris i la Sareb per poder-ho tirar endavant. Ara allà només hi queden dos o tres naus buides, per tant, ''un 80% de les naus estan plenes i tenen activitat''. Colomer ho atribueix a la bona feina dels tècnics i del consistori i referma la idea que a Ripoll hi ha la necessitat de nou sòl industrial.