El Clownia aixeca el teló a Camprodon i avui es trasllada a Sant Joan

Gertrudis va ser el cap de de cartell de la primera nit del festival de Txarango | Manel, la Pegatina, Gossos i Zoo, alguns dels grups més destacats d'un esdeveniment que s'allarga fins al diumenge

Redacció
23 de juny del 2017
Actualitzat a les 7:44h
El Clownia Festival, a Camprodon
El Clownia Festival, a Camprodon | @clowniafestival
El Ripollès ja fa quatre anys que acull el Clownia, el festival de Txarango. Enguany, per primera vegada, l'esdeveniment ha optat per descentralitzar-se i ha afegit una nit de concerts a Camprodon amb Gertrudis com a cap de cartell. Avui, tota l'activitat ja es trasllada a Sant Joan de les Abadesses, la seu habitual del festival.

Un concerts gratuït de Gertrudis, Muchacho y los Sobrinos, Atupa i els PD Pausa va servir anit per donar el tret de sortida al quart Clownia, coincidint amb la Festa Major de Camprodon. A partir d'avui a Sant Joan esfilaran Manel, La Pegatina, Gossos, Zoo o els portuguesos Terrakota, entre d'altres. També hi haurà un concert dels mateixos Txarango, organitzadors del festival, que presentaran el seu últim disc. "Estem molt contents de sumar un dia més i un poble més, perquè volem que tothom se senti part implicada", explica Sergi Carbonell, un dels membres de la banda del Ripollès.
 

Gertrudis, cap de cartell del Clownia a Camprodon. Foto: @clowniafestival


La programació s'allargarà fins al 25 de juny i inclou més de trenta artistes que desfilaran pels diferents espais de Clownia a Sant Joan de les Abadesses. Destaquen les actuacions de Manel, Oques Grasses, La Pegatina, Zoo i els mateixos amfitrions, Txarango, que presentaran el seu últim disc (l'any passat no van actuar al festival), així com Sra. Tomasa i Cesk Freixas que repeteixen cartell després de la bona acollida en la passada edició.

Una de les apostes del festival és donar a conèixer artistes emergents, com ara el cantautor Arco –excantant d'El Puchero del Hortelano-, la banda de pop folk de Terrassa Sense Sal o els barcelonins Ojo de Buen Cubero. D'altra banda, tampoc hi faltaran els èxits que més han marcat el públic català amb grups habituals per celebrar una festa major, com l'Orquestera Di-Versiones, Germà Negre o Pastorets Rock.

I entre les propostes internacionals, actuaran els xilens Pascuala Ilabaca i els portuguesos Terrakota. El diumenge, últim dia del festival, s'han programat els concerts de Gossos, Cesk Freixas i Microagua a l'escenari de la plaça Major del poble.

Més espectacles de circ i més espai de conscienciació

El que també s'amplia són les propostes de circ per a tots els públics a la Ciutat Clownia el divendres i dissabte. Hi haurà propostes com les de Jaume Barri, Psirc, Fané Solamente, Pam i Peu, Acrometria o els xilens Cia de Luto, que estrenaran nou muntatge, Desde 1923. El grup d'animació musical Xiula presentarà el seu espectacle Donem-li una volta al món que obrirà l'escenari de la plaça Major el dissabte al matí. I de forma paral·lela i durant tot el dia hi haurà actuacions de malabars, trucs de màgia, pallassos i altres activitats.

Un dels espais que més creix és l'Espai Consciència, enguany compta amb el lema "Pensament crític per canviar el món". Es comptarà amb la participació de noms com ara Arcadi Oliveres, David Fernàndez, Gemma Humet, Alguer Miquel (Txarango), Panxo (Zoo) i Bel Olid i s'abordaran temes sobre l'educació, la sexualitat i el drama dels refugiats. Aquest últim tema ja es va tractar en la darrera edició. "Ha passat un any i continuen morint persones al mediterrani i encara hi ha milers de persones estancades a les portes de la UE", ha lamentat Sergi Carbonell. L'espai on es fa és al camp de futbol i està obert a tothom. Com cada any també hi haurà una zona d'acampada lliure al costat del recinte.
 

El Clownia Festival, a Camprodon. Foto: @clowniafestival