Camprodon enceta la festa de Sant Patllari amb Sant Joan entremig

La inclusió de la jornada inaugural del Clownia Festival dijous a la nit és un dels punts forts de la Festa Major | Sant Patllari s'inicia aquest dimarts i s'allargarà fins diumenge

Isaac Muntadas
20 de juny del 2017
Actualitzat a les 9:02h
La jornada inaugural del Clownia a Camprodon serà un dels punts forts de la Festa Major de Sant Patllari
La jornada inaugural del Clownia a Camprodon serà un dels punts forts de la Festa Major de Sant Patllari | Marc Cargol
Un any més la Festa Major de Sant Patllari a Camprodon torna amb força i enguany s'allargarà durant sis dies -des d'aquest dimarts fins diumenge que ve- amb la revetlla de Sant Joan entremig. Sens dubte, aquesta edició de Sant Patllari destaca perquè la vila serà, juntament amb Sant Joan de les Abadesses, una de les seus del Clownia Festival 2017, el festival de música més important de la comarca impulsat pel grup ripollès de Txarango l'any 2014. Camprodon tindrà l'honor d'acollir la jornada inaugural del festival el proper dijous a partir de 2/4 de 10 la nit a la plaça de la Vila. La música d'alguns dels grups més importants del panorama musical català com Muchacho & Los Sobrinos, Gertrudis, Atupa i PD Pausa començarà a fer ballar els camprodonins i els centenars de 'clownians' que es desplaçaran fins a Camprodon.

L'alcalde Xavier Sala ha assegurat que el Clownia Festival serà ''una oportunitat única per sumar, fer convergir i compartir el bo i millor d'aquests dos esdeveniments que són d'autèntica referència a la comarca i, en el cas del Clownia, també arreu del país''. En el mateix sentit s'ha pronunciat la regidora de Festes, Anna Colomer, que ha assenyalat que el festival serà un ''aparador'' per donar-se a conèixer. Però el Clownia només serà una de les múltiples activitats que es duran a terme per Sant Patllari, ja que la Festa Major tindrà propostes per a públic de totes les edats.
 

La revetlla de Sant Joan tornarà a ser protagonista en la jornada de divendres Foto: Sílvia Vilanova/Valldecamprodontv.com


La revetlla de Sant Joan i la gimcana de Sant Patllari, el més destacat 

La festa començarà aquest dimarts amb un sopar a la fresca a les 9 del vespre a la plaça de la Vila i serà el punt de partida del 'Troba't a la Festa', el lema de la festa major d'enguany. La fideuà, un pollastre rostit amb botifarra i un bon gelat per refrescar-se serviran per agafar forces de cara a la primera nit de gresca. Hi haurà l'espectacle Remember Dance amb ballarins i on, fins i tot, els més atrevits podran afegir-se a les coreografies. Durant la nit també s'escollirà l'hereu i la pubilla de Camprodon a través d'una votació en un acte que promet moltes sorpreses.

Dimecres serà un dia ple d'actes institucionals i folklore popular amb el pregó a les 10 del matí a càrrec de Josep Juncà a l'Ajuntament i, tot seguit, a la plaça de la Vila començarà la cercavila amb la Cobla Selvatana amb els gegants de Camprodon i d'altres vinguts d'arreu de Catalunya. Paral·lelament, a l'església de Santa Maria es farà la missa solemne en honor al Sant Patró. Aquest matí més popular deixarà pas a una tarda més esbojarrada en què el Grup de Joves prendrà el comandament de la disbauxa amb el correbars amenitzat per la txaranga Retumba. A la nit tornarà a haver-hi música amb discjòqueis i el concert amb Sixtus, un grup de versions d'Osona. El dijous tindrà la festa de l'escuma, a la plaça de Santa Maria, i un dinar popular, a la font de Sant Patllari, com a activitats més destacades juntament amb l'arribada del Clownia.

Sense gaire temps per descansar, arribarà el divendres amb un dels plats forts de la Festa Major com és la Gimcana de Sant Patllari, en què els participants agrupats per equips recorreran els racons més emblemàtics de la vila fent diverses activitats com tirar amb arc o sarbatana, escalada amb caixes, llençar-se amb tirolina, baixar pel tobogan Slide the City o escollir el cridaner més fort. La tarda i la nit seran màgiques amb la revetlla de Sant Joan com a protagonista amb l'arribada de la flama del Canigó, l'encesa de la foguera de Sant Joan i un castell de focs artificials. Finalment, la festa es tancarà amb un cap de setmana més relaxat d'activitats però en què hi destaquen l'estrena de l'obra de teatre Intensament, del grup Teatrus Rotondus del Casal Camprodoní el dissabte o la sardanes amb la cobla Foment de Montgrí, diumenge. 
 

Sant Patllari promet activitats d'estiu per remullar-se com la festa de l'escuma o la gimcana Foto: Arnau Urgell