Llum verda a la reforma del pavelló Mercè Guix i de les places de Campdevànol

Els tres projectes bàsics de la remodelació i ampliació del pavelló costaran 898.092,71 euros | La urbanització i adequació de les places Clavé, Valldemossa i Sardana ascendirà a 1.073.304,38 euros que es pagaran repartits en dos anys

La reforma del pavelló Mercè Guix costarà 898.092,71 euros
La reforma del pavelló Mercè Guix costarà 898.092,71 euros | Isaac Muntadas
Isaac Muntadas
20 de juny del 2017
Actualitzat a les 17:29h
Els reivindicats projectes de remodelació i ampliació del pavelló poliesportiu Mercè Guix i la reforma de les places Clavé, Valldemossa i Sardana ja tenen el vist-i-plau del l'ajuntament de Campdevànol després d'aprovar-ho aquest dijous en sessió plenària. En el cas del pavelló, l'obra es desenvoluparà a través de tres projectes bàsics que tindran un cost total de 898.092,71 euros. En primer lloc, el projecte bàsic 1, amb un pressupost d'execució material (PEM) de 573.900,11 euros finançat per la Llei de barris, es limita bàsicament a la transposició jurídica i tècnica del projecte de remodelació i ampliació del pavelló d'acord amb el treball fet pel tècnic. Com que el projecte deriva d'un concurs d'idees, l'administració obliga a complir tot allò que es va aprovar. Per exemple, aquí s'hi inclouen dos vestidors i tota la resta de modificacions que es van preveure.

En el projecte bàsic 2 s'hi inclouen totes aquelles obres complementàries que es desenvoluparan com les millores als vestidors, la millora de l'espai de boulder o la instal·lació d'una caldera de biomassa. Precisament, aquest darrer aparell, que ha funcionat molt bé en altres espais del municipi segons ha dit l'alcalde Joan Manso, és l'element més car perquè és d'última generació i molt gran. En total, el PEM d'aquest projecte ascendirà a 324.192,60 euros, dels quals n'hi ha aproximadament uns 120.000-140.000 euros finançats per la Diputació de Girona gràcies al programa FEDER; mentre que la resta els aportarà l'Ajuntament. Finalment, el projecte bàsic 3 és la refosa dels dos anteriors projectes per poder-los licitar conjuntament.

Ara per ara, el projecte s'exposarà al públic i es procedirà a la seva licitació i adjudicació per poder iniciar les obres el més aviat possible. De moment, el pavelló ja s'ha tancat perquè es necessiten uns quants mesos de feina -durant aquest estiu- per poder deixar-lo net i traslladar el material del seu interior a altres ubicacions. El consistori campdevanolenc també està treballant per signar convenis bilaterals amb diversos Ajuntaments per tal que puguin acollir els diversos equips de bàsquet que juguen i entrenen habitualment al Mercè Guix. Manso ha informat que el pavelló de Sant Joan de les Abadesses podria acollir el bàsquet, però que s'han mirat les instal·lacions de Sant Pau de Segúries i que Ribes de Freser també s'hi ha ofert. ''Ripoll serà el que menys equips podrà acollir perquè els horaris estan molt col·lapsats'', ha explicat l'alcalde.
 

Una caldera de biomassa d'última generació serà una de les inversions més importants pel pavelló Foto: Isaac Muntadas


Les obres a les places no afectarien la Festa Major i la Capitalitat del Metall

Les obres d'urbanització i adequació del centre urbà que afecten a les places Clavé, Valldemossa i Sardana també començaran ben aviat després d'haver-se aprovat la seva licitació. Els treballs suposaran una despesa de 1.073.304,38 euros que es pagarien en dos exercicis: 746.834,75 euros a pagar per l'any 2017 i 286.469,63, pel curs 2018. Segons ha exposat l'alcalde demòcrata, la proposta d'adjudicació preveu la possibilitat de fer-ho en dues fases; tot i que si es fa en una òbviament seria més barat. En aquest darrer cas també s'ha previst un sistema de seguretat i salut que garanteixi que l'inici de les obres sigui a l'agost per tal d'arribar a mitjans d'octubre sense afectar el trànsit peatonal i els serveis que s'hi desenvolupin -el trànsit rodat si que es veuria afectat-.

El fet que les obres no comencin fins l'agost també suposaria que la Festa Major i la Capitalitat del Metall es veurien menys afectades per les obres. Un cop passats dos dels esdeveniments més importants de la població es començaria a obrir massivament el terra per arreglar-ho tot plegat. L'execució formal de l'obra seria d'un any i s'admetria una rebaixa de fins a un mínim de vuit mesos. En principi, el consistori preveu que es presentin grans empreses de Girona i de Barcelona per acomplir la reforma total del centre urbà de Campdevànol. 
 

La plaça Valldemossa és una de les tres places que seran reformades gràcies a la Llei de Barris Foto: Isaac Muntadas