Jan Margarit i Laura Orgué, guanyadors de l'onzena Olla de Núria

El sol i la calor, uns dels protagonistes de la jornada | Orgué es proclama campiona de la reolla, després d'haver guanyat també la vertical

Espectacular paisatge de l'Olla de Núria.
Espectacular paisatge de l'Olla de Núria. | Josep M. Montaner
Redacció
12 de juny del 2017
Actualitzat a les 10:38h
Jan Margarit i Laura Orgué s’han adjudicat, aquest diumenge, la victòria de l’11a edició de l’Olla de Núria, la prova emblema de la Vall de Núria, al Ripollès, que discorre per 21,5 quilòmetres d'espectaculars paisatges, amb més de 2.700 metres. Una cursa organitzada per la Unió Excursionista de Vic, que durant el cap de setmana implica més de 700 corredors en totes les modalitats, i que és un referent en el món del trail running català, tant pel recorregut, com per l’especificitat de córrer en altura. 
 

Jan Margarit, guanyador de l'Olla de Núria Foto: Josep M. Montaner


L’atleta de Salomon Jan Margarit ha estat el més ràpid de la prova, amb un temps de 2:18:13. Per darrere seu, el madrileny i atleta de Dynafit Antonio Alcaide ha parat el cronòmetre amb un temps de 2:23:40 i, finalment, Oriol Cardona ha completat el podi masculí amb 2:25:18. En dones, Orgué s’ha adjudicat el liderat per segon any consecutiu. Ho ha fet amb un temps de 2:52:00, convertint-se, també, en la guanyadora de la reolla, després d’haver estat la campiona, també de la cursa vertical. Per darrere seu, Clàudia Sabata arribava a la meta 11 minuts més tard i, finalment, la gironina Tina Bes completava el podi amb 1:25:05. 
 

La guanyadora de l'Olla de Núria, Laura Orgué Foto: Josep M. Montaner


Amb aquests resultats, l’organització conclou una jornada que han qualificat com a “excel•lent”, amb temperatures que han estat completament estiuenques, i amb total respecte envers el medi ambient. En aquest sentit, han recordat, ha anat el canvi de dates, que ha fet avançar les curses, per tal de respectar la nidificació de la perdiu blanca en aquest entorn natural. 

Activitats complementàries

Com a activitats complementàries, la Vall de Núria ha acollit la conferència l’Olla de Càpsules, un concentrat de xerrades tècniques de la mà de Miquel Ylla, reconegut cardiòleg que posava de manifest les conseqüències dels excesos esportius sobre el cor. També han parlat Pere Rullán, sobre la importància del benestar físic i els entrenaments, i Andreu Calvó, que ha donat pinzellades sobre com interpretar un  mapa i orientar-se en muntanya. 

Al llarg de dissabte, a més, s’ha ofert el joc Trenca l’Olla, per als més petits, i el sopar Pasta Party, que va reunir atletes, patrocinadors, organitzadors i familiars allotjats a Núria. Aquest àpat va comptar amb la presència del soci del club Ferran Latorre, a qui es va fer un obsequi pels 14 cims superiors a 8.000 metres que ha coronat. 

Pel que fa a l’Olla Júnior els guanyadors han estat Arnau Casas, amb 1:26:55 i Clara Duran, amb 2:10:54, seguits per Marc Vizcaino (1:29:50) i Arnau Aranda (1:30:32). En dones, el podi s’ha completat amb Anna Illa Camps (2:22:41) i Anna Riveiro (2:23:44). 
 

Un dels participants a l'Olla de Núria Foto: Josep M. Montaner