Francesc de Dalmases, protagonista del Dia de la Memòria a Sant Joan

Aquesta activitat anual homenatja als defensors de la llengua catalana al llarg de la història | La conferència de la sisena edició se celebrarà al Palau de l'Abadia aquest diumenge 18 de juny

Francesc de Dalmases, protagonista del Dia de la Memòria 2017
Francesc de Dalmases, protagonista del Dia de la Memòria 2017 | Adrià Costa
Redacció
09 de juny del 2017
Actualitzat el 18 de juny a les 11:18h
La sisena edició del Dia de la Memòria 2017 ja té data i lloc. Serà el proper diumenge 18 de juny a partir de les 18 hores de la tarda al Palau de l'Abadia de Sant Joan de les Abadesses (Ripollès). Francesc de Dalmases i la coral Jaume Nunó en seran enguany els protagonistes.

Enguany, Francesc de Dalmases, periodista i director de les revistes Catalan International View i ONGC, serà l'encarregat d'impartir la conferència central sota el títol de "La república dependent de la llengua". Tot seguit, la coral Jaume Nunó oferirà un concert d'una hora de durada en què, sota la batuta de M. Teresa Monclús i de les veus de Teresa Clúa, Àngels Miró i Josep Buxadé, interpretarà cançons tradicionals i patriòtiques.

Aquesta cita anual, organitzada per una comissió cívica amb el seu nucli central a Vic, promou cada any activitats en record i homenatge de tothom qui ha lluitat per defensar la llengua catalana al llarg de la història. El seu origen es troba el 2012 quan es va crear per commemorar el 110è aniversari de la mort del poeta nacional Jacint Verdaguer. L'edició d'aquest any compta amb el patrocini de NacióDigital.

Programa del Dia de la Memòria 2017 Foto: Dia de la Memòria