Dos morts i 22 ferits en un accident d'un microbús al túnel de la C-17 al Figaró

El sinistre, on també s'hi ha vist implicat un turisme, ha obligat a tallar l'autovia en ambdós sentits i ha causat cues quilomètriques

L'autobús accidentat a la C-17
L'autobús accidentat a la C-17 | Bombers del Figaró
Redacció
04 de juny del 2017
Actualitzat a les 23:33h
Dues persones mortes i 22 ferits és el balanç d'un greu accident aquest diumenge a la tarda a la C-17 al túnel del Figaró, al Vallès Oriental. En l'accident, segons informa el Servei Català del Trànsit, s'hi ha vist implicat un microbús i un turisme. Les cues al llarg del vespre han estat quilomètriques malgrat que progressivament s'ha pogut reobrir el trànsit: primer un carril en sentit nord i desviant els vehicles per l'interior del poble en sentit sud.

El sinistre s'ha produït al km 33 de la C-17, entre el Figaró i la Garriga, ha obligat a tallar inicialment l'autovia en ambdós sentits de la marxa. Els Mossos d'Esquadra han rebut l'avís a les 18.26. S'han activat fins a vuit patrulles dels Mossos d’Esquadra, 12 dotacions dels Bombers de la Generalitat, inclòs l’helicòpter medicalitzat amb GEM (Grup d'Emergències Mèdiques), i vuit ambulàncies, dos helicòpters medicalitzats i dos comandaments del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM).
 

L'accident ha mobilitzat moltes dotacions dels Bombers, el SEM i els Mossos. Foto: Ariadna Costa


Jané assegura que l'accident ha tingut "fatals conseqüències" perquè ha passat a l'interior del túnel

El conseller d'Interior, Jordi Jané, ha detallat des de Reus aquest diumenge al vespre que si l'accident de la C-17 no hagués passat dins del túnel del Figaró, no hauria tingut "aquestes fatals conseqüències". En declaracions a l'ACN, Jané ha explicat que el microbús ha rebut l'impacte d'un cotxe i posteriorment ha xocat contra el costat dret del túnel, just on hi havia els passatgers que han mort.

El cap de l'àrea de Trànsit de la regió Metropolitana Nord dels Mossos, Joan Costa, ha detallat que el cotxe ha perdut el control i ha impactat contra el microbús. Arran del xoc, l'autocar de petites dimensions ha fet una maniobra forçada cap a la dreta i ha impactat contra la paret del túnel, cosa que li ha fet perdre una roda al vehicle i l'ha deixat sense direcció i sense fre. Arran de l'impacte, han mort un home i una dona que anaven a la part lateral dreta del microbús.

Per ara es desconeix perquè el cotxe ha impactat contra el microbús. Els Mossos han fet les proves d'alcohol i drogues al conductor del turisme però encara no se saben els resultats.

Dels 22 ferits n'hi ha quatre amb estat "menys greu" i 18 de lleus, que han estat traslladats als hospitals de Sant Pau, Mar, Taulí, Granollers i Mollet. Tot i que se'n desconeix el veïnatge, sí que se sap que venien d'una excursió a la vila nord-catalana de Prats de Molló.
 

Accident al túnel del Figaró. Foto: ACN

 

Accident al túnel del Figaró Foto: Protecció Civil de la Garriga



 

Cues a la C-17 a causa de l'accident. Foto: NacióDigital