El pintor Isidre Manils exposarà la seva obra a l'Espai Art l'Abadia de Sant Joan

La mirada cinematogràfica del pintor es podrà visitar fins al 16 de juliol

Redacció
04 de maig del 2017
Actualitzat a les 16:52h

Una de les obres d'Isidre Manils


La mirada cinematogràfica d'Isidre Manils (Mollet, 1948) s'instal·la a partir del proper dissabte, dia 6 de maig, a l'Espai Art l'Abadia de Sant Joan de les Abadesses. Circumscrita en el programa Itiner'Art de la Fundació Vila Casas i comissariada per Natàlia Chocarro, la mostra aplega una selecció de treballs, on la mirada esdevé protagonista. "Mirar – afirma la comissària-, implica endinsar-se en les vísceres d'allò que resta ocult rere l'ombra d'una presència, la forma sostinguda que emergeix a la superfície o que es fon en ella, perquè és justament allà, en la realitat com en el somni, on es diposita la presència del món; només el pensament, és a dir, la mirada, poden aconseguir desvetllar-la".

En aquest sentit, l'exposició proposa punts d'encontre entre els treballs elaborats en la dècada dels 80 – on s'intueix el desdoblament de la mirada vers el món pictòric i cinematogràfic- i la primera dècada de l'actual segle amb treballs on la imatge ha estat mimetitzada amb la gran pantalla.

La inauguració tindrà lloc el mateix dissabte 6, a les 18 hores, i comptarà amb la presència de l'artista, de la comissària, i de la regidora de Cultura de l'Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses, Montserrat Tallant.

Biografia de l'autor

Pintor i professor de l'escola Massana. Isidre Manils, inesgotable font de recursos estilístics propis, manipula la realitat a través de veladures i transparències: pinzellades a tall de capes de llum difuminades que n'encenen la significació. La recerca de "la mirada cinematogràfica de la pintura" és una de les constants en la seva llarga trajectòria i aquests vincles amb el setè art, doncs, tan presents en la seva producció, fan que les seves obres s'obrin a aquest llenguatge dibuixant un nou i original horitzó creatiu.

Del 6 de maig al 16 de juliol de 2017*
Ficcions, exposició d'Isidre Manils, de la col·lecció Fundació Vila Casas
Espai Art l'Abadia – Palau de l'Abadia

*L'exposició romandrà oberta al públic, de dilluns a dissabte de 10 a 14 h i de 16 a 19 h. Diumenge de 10 a 14 h.