El ripollès Albert Rudé, campió de la CONCACAF amb el Pachuca mexicà

L'equip mexicà, que compta amb l'entrenador de Ripoll com a auxiliar tècnic, disputarà el proper Mundial de Clubs de futbol

Albert Rudé s'ha proclamat campió de la CONCACAF amb el Pachuca mexicà com a auiliar tècnic
Albert Rudé s'ha proclamat campió de la CONCACAF amb el Pachuca mexicà com a auiliar tècnic | Twitter Albert Rudé
Isaac Muntadas
28 d'abril del 2017
Actualitzat a les 17:42h
El ripollès Albert Rudé s'ha proclamat campió com a membre del cos tècnic del Pachuca mexicà de la CONCACAF, la competició més important d'Amèrica del Nord, Amèrica Central i el Carib. Gràcies a aquesta victòria podrà disputar el Mundial de Clubs de futbol d'aquest any 2017, organitzat per la FIFA, que es disputarà a Abu Dhabi (Emirats Àrabs Units) del proper dia 6 al 16 de desembre. Una competició en què hi participen els guanyadors de la Lliga de Campions -com a possibles rivals podria tenir el Reial Madrid, l'Atlètic de Madrid, el Mònaco o la Juventus-, la Copa Libertadores d'Amèrica del Sud, la Champions Asiàtica o el campió de clubs d'Àfrica, entre d'altres.

El Pachuca s'ha imposat en aquesta final per un global de 2 a 1 al Tigres UANL (Mèxic) després d'empatar a un gol a Monterrey gràcies a què Sosa va neutralitzar el gol matiner de López i de vèncer, en el partit de la matinada de dimecres a dijous, amb un solitari gol de l'argentí Franco Jara a les acaballes del partit (minut 83), aprofitant el refús del porter "Patón" Guzmán a un tir llunyà de Hirving Lozano -màxim golejador del campionat amb 8 dianes-. Amb aquest triomf, els mexicans s'han proclamat campions d'aquesta competició en cinc ocasions diferents (2002, 2007, 2008, 2010 i 2017).

Després de guanyar el trofeu Clausura 2016, aquest és el segon títol d'Albert Rudé amb els mexicans com a auxiliar tècnic de l'entrenador Diego Alonso. Rudé, abans d'iniciar aquest periple futbolístic per l'Amèrica Central l'any 2015, havia desenvolupat la seva carrera futbolística entre el Campdevànol, el Banyoles, el Manlleu -on va arribar a disputar una promoció d'ascens a Segona B-, i el Camprodon, on va haver-se de retirar abans d'hora per culpa de les seves lesions. Més enllà del terreny de joc, Rudé es va doctorar a la Universitat de Vic després de cursar la carrera de Ciències de l'Activitat Física i de l'Esport (CAFE) i, en l'actualitat, també és director tècnic i soci de la consultora Sport Networking.