Planoles comissarà tots els gossos que passegin pel poble deslligats

La mesura s'implementarà a partir del proper dia 1 de juny i ve motivada pels comportaments incívics d'alguns propietaris

Isaac Muntadas
25 d'abril del 2017
Actualitzat a les 12:41h

Ajuntament de Planoles. Foto: Ajuntament de Planoles


L'Ajuntament de Planoles no tolerarà més comportaments incívics d'alguns propietaris de gossos del municipi i, a partir del proper diumenge dia 1 de juny, comissarà tots aquells cans que passegin pel poble deslligats. Aquesta mesura tan extrema, aprovada per unanimitat en el darrer ple, s'ha hagut de prendre després que en els últims mesos un bon nombre de veïns s'han queixat que hi ha gossos que ''campen al seu aire'' pels carrers del poble. Els principals problemes que se'n deriven són que aquests animals entren a àrees verdes i sorrals on juguen els infants, defequen i orinen als carrers de la població provocant problemes de salubritat, borden durant hores amb la conseqüència que això comporta de molestar els veïns amb el soroll i impedir que descansin durant la nit i, per acabar-ho d'adobar, espanten els vianants.

Des de l'Ajuntament es va advertir als propietaris dels animals que aquestes conductes havien de cessar, però després d'un temps no han apreciat canvis en el comportament general d'aquestes persones. Des del consistori es vol fer una darrera crida perquè tots els propietaris de gossos portin els animals lligats, recullin els seus excrements, no molestin els veïns amb els lladrucs i tinguin posat un xip a l'animal, a més de censar-lo al registre de l'ajuntament.

Des del consistori també s'ha volgut recordar que en el darrer ple del Consell Comarcal del Ripollès, celebrat el passat 21 de març, es va aprovar que qualsevol gos de la comarca que passegés deslligat o no anés correctament identificat, podria ser comissat i portat d'immediat al Refugi d'Animals de la comarca. A més, el propietari de l'animal podria ser denunciat i carregar amb els costos que suposa cuidar el gos durant la seva estada al refugi, que s'eleva a un preu de 50 euros diaris. L'Ajuntament també ha volgut incidir que un cop passat 20 dies de custòdia preventiva, els gossos es consideraran abandonats i podran ser donats en adopció. ''Reconeixem que la solució és radical, però és irrenunciable perquè cal solucionar el problema el més aviat possible pel bé de tots'', diu l'alcalde del municipi, Enric Gràcia.