El Consell Comarcal crea la Gala Literària del Ripollès per potenciar els premis Joan Triadú

Els guardons celebren aquest 2017 la seva vint-i-sisena edició i ja s'hi han presentat 126 treballs

Redacció
18 d'abril del 2017
Actualitzat el 19 d'abril a les 7:20h
Joan Triadú, en una de les seves darreres aparicions al Ripollès abans de morir
Joan Triadú, en una de les seves darreres aparicions al Ripollès abans de morir | Laia Deler
El Consell Comarcal engegarà aquest Sant Jordi la Gala Literària del Ripollès, un certamen cultural que vol potenciar els premis Joan Triadú. Els guardons celebren aquest any la seva vint-i-sisena edició i l'ens comarcal considera que cal "realçar-ne encara més la transcendència amb un canvi de format". La gala serà un esdeveniment obert al públic pensat per donar un format de "més envergadura" a la cerimònia de lliurament dels premis per assegurar que la cita "acabi convertint-se en un referent cultural de la comarca".

La Gala Literària del Ripollès se celebrarà el 24 d'abril, just l'endemà de la diada de Sant Jordi. L'acollirà l'església de Sant Pere de Ripoll i serà dinamitzada pel grup After all, una banda integrada, entre d'altres, per dos joves ripollesos. La historiadora i antropòloga Roser Capdevila i l'escriptor Ramon Alabay llegiran fragments de les obres guanyadores i Joaquim Triadú, fill de Joan Triadú, també tindrà reservat un espai a la gala per parlar de la figura del seu pare. La jornada, que arrencarà a les sis de la tarda, es tancarà amb un berenar popular.

126 treballs presentats

Els premis infantils Joan Triadú estan oberts a tots els estudiants de la comarca des de tercer de primària fins a segon de Batxillerat. Els guardons es divideixen en quatre categories en funció de l'edat i n'hi ha una de pensada només per als alumnes d'educació especial. En cadascun dels nivells es premien dues obres, una de prosa i una de poesia. En aquesta edició, s'hi han presentat un total de 126 treballs, una xifra lleugerament superior a la de l'any passat. Aquest any es recuperarà l'edició d'un llibret amb totes les obres guanyadores, tal i com ja es va fer l'any 1996. Se'n farà una tirada simbòlic de 100 exemplars.
 

El cartell de la nova Gala literària del Ripollès. Foto: Consell Comarcal del Ripollès