El Casal La Metxa es reuneix amb l'alcalde de Ripoll perquè hi hagi Festa Major Alternativa

El compromís de l'alcalde, Jordi Munell, és fer una reunió a tres bandes aquesta setmana vinent entre l'assemblea de la Festa Major Alternativa, la Comissió de Festes i l'ajuntament de Ripoll

Membres de l'assemblea de la Festa Major Alternativa
Membres de l'assemblea de la Festa Major Alternativa | Isaac Muntadas
Isaac Muntadas
15 d'abril del 2017
Actualitzat el 17 d'abril a les 8:05h
Les postures entre l'assemblea de la Festa Major Alternativa de Ripoll i l'Ajuntament s'han apropat en les últimes hores després que aquest passat dimecres es reunissin al consistori membres del Casal Popular La Metxa -a petició seva- i l'alcalde, Jordi Munell, per tal de desencallar la situació. Les conclusions de la reunió conviden a l'optimisme, ja que l'equip de govern s'ha compromès a organitzar una reunió a tres bandes juntament amb la Comissió de Festes de Ripoll la setmana vinent per resoldre la situació de forma definitiva.

NacióRipollès s'ha posat en contacte amb les dues parts perquè expliquin com ha transcorregut la trobada. Una font del Casal Popular La Metxa assegura que acceptarien incloure dins del programa de la Festa Major, però en un fulletó a part, el programa de les activitats organitzades pels membres de la Festa Major Alternativa. Això sí, l'assemblea de la FMA haurà de parlar amb la Comi per veure com s'hi integren. De moment, des de La Metxa estan disposats a anar dins del seu programa sempre i quan la reunió sigui ''d'igual a igual''. ''No volem que sigui jeràrquica, de l'estil de la Comi ens dona permís per fer activitats sinó que la Comi i FMA ens posem d'acord i mirem de no trepitjar-nos'', explica el representant de La Metxa.

Al principi de la reunió també va haver-hi una reprimenda de l'alcalde, Jordi Munell, ''per no haver fet les coses bé'' tan pel què es refereix en proposar les activitats abans a la Comissió de Festes i amb la interrupció del ple del passat 28 de març. Les reclamacions per part dels membres de la FMA van en la mateixa línia de l'última petició: una plaça del poble i el permís de l'Ajuntament per fer-hi activitats.

Munell en declaracions a NacióRipollès ha explicat que ''no hi ha cap acord ni proposta més enllà de fer una reunió la setmana vinent''. Tot i així, l'alcalde veu bona voluntat de les tres parts i assegura que tan des de la Comi, amb el comunicat que van emetre, com dels membres que van demanar audiència al consistori se'ls veu amb ''ganes de sumar i no de dividir''. Munell ha volgut matisar el comunicat de La Metxa dient que ''són molt benvingudes totes les activitats que venen de les entitats en general, com pot ser el què vingui de la FMA, però també de les altres''.