Tretze joves en risc d'exclusió participen al projecte «Vull ser aprenent» de la Fundació MAP

La proposta busca facilitar la inserció laboral de persones amb algun tipus de discapacitat o trastorn mental

Redacció
06 d'abril del 2017
Actualitzat el 07 d'abril a les 11:00h

Un alumne de la Fundació MAP desbrossant una zona de bosc. Foto: Isaac Muntadas


Tretze joves d'entre 16 i 30 anys han començat a formar-se professionalment al Centre Especial de Treball de la Fundació MAP. L'entitat els dona eines per facilitar-nos l'entrada al mercat laboral en el marc del projecte Vull ser aprenent, pensat per atendre persones menors de 30 anys que tinguin alguna discapacitat o trastorn mental i que estiguin en risc d'exclusió social. Tots els participants al programa es troben a l'atur i no estan desenvolupant cap altre itinerari formatiu.

El projecte vol garantir la inserció laboral dels alumnes a través de dues vies. Per una banda, els tutors intenten motivar els joves orientant-los professionalment, acompanyant-los en la cerca de feina i oferint-los informació que els pugui ser útil per descobrir alguna vocació. En paral·lel, la Fundació MAP també millora les seves possibilitats d'incorporar-se al mercat de treball a través de la formació, ja que el programa contempla l'adquisició de competències professionals bàsiques relacionades directament amb un ofici que ofereixi sortides laborals.

Els tretze nois que participen al projecte han signat un contracte de formació i aprenentatge de deu mesos. Durant aquest temps, combinaran les sessions teòriques amb pràctiques laborals de tot tipus que implicaran feines de neteja, d'administració o de manteniment del medi natural, entre d'altres. El Servei d'Ocupació de Catalunya i l'Obra Social La Caixa contribueixen a finançar el programa.