La Fira de les 40 Hores de Ripoll rep 24.000 visitants

Tot i el bon funcionament de les novetats com el Mercat de les Arts o la carpa de "Ripollès és Empresa", la fira ha rebut 4.000 visitants menys que l'any passat

Redacció
04 d'abril del 2017
Actualitzat a les 11:14h
Inaugurant la Fira de les 40 Hores amb la consellera Borràs
Inaugurant la Fira de les 40 Hores amb la consellera Borràs | Twitter @CCRipollès
Un any més, la Fira de les 40 Hores de Ripoll ha estat tot un èxit. Tot i així, la xifra màgica de 30.000 visitants que hauria firmat l'organització s'ha quedat una mica curta, ja que en declaracions a NacióRipollès la regidora de Comerç, Fires i Mercats, Magda Perramon, ha confirmat que el nombre de visitants d'enguany s'ha quedat en 24.000 -una xifra que també ha estat inferior al número de visites que va rebre la fira l'any passat, amb un total de 28.000 persones-.

El temps ha estat el principal causant d'aquesta pèrdua de visitants o, més ben dit, les males previsions meteorològiques que s'havien predit prèviament a la celebració de la fira multisectorial i que al final es van quedar curtes. Perramon ha reconegut que la rebaixa de visitants es va notar sobretot el dissabte al matí, en què el mercat setmanal també en va patir les conseqüències. ''Estava una mica tapat i només van caure quatre gotes. La gent portava paraigües però al cap de cinc minuts ja el tancava'', ha puntualitzat. La fira es va recuperar dissabte a la tarda i el diumenge va ser ''fabulós'' en l'afluència de visitants.

Pel què fa a les grans novetats, enguany ha destacat el Mercat de les Arts que, segons Perramon, ha estat un encert que una part s'ubiqués a l'interior de l'església de Sant Pere ''perquè molta gent deia que el lloc era agradable i estaven molt contents''. La carpa de Ripollès és Empresa també ha funcionat a la perfecció i Perramon ha subratllat que això feia falta a Ripoll ''perquè tot i que és veritat que encara falta indústria, també en tenim molta''. La resta d'activitats com el Tastatast, amb 3.000 tiquets venguts, l'espai Soms Ripollès de degustació de productes a la Lira, la carpa de la Fira Aparador de la Plaça Sant Eudald, la fira d'antiguitats i els prop de 200 expositors també han estat activitats molt concorregudes.

I això que la Fira de les 40 Hores d'enguany ha estat marcada per la Festa Major Alternativa promoguda per una sèrie de col·lectius del poble, que també es van deixar veure amb un desplegament de pancartes i cartells reivindicatius durant la inauguració de la fira amb la presència de la consellera de Governació de la Generalitat, Meritxell Borràs.