Tornar a reparar el carrer de les Eres de Ribes obliga a tallar la circulació dues setmanes

L'Ajuntament detecta una sèrie de desperfectes provocats per l'empresa constructora i pel pas reiterat de vehicles

Isaac Muntadas
16 de març del 2017
Actualitzat a les 14:41h
El carrer de les Eres, al municipi de Ribes de Freser, estarà tallat al trànsit durant els pròxims quinze dies. Segons l'Ajuntament, les obres -que començaran el proper dilluns 20 de març- responen a la necessitat de reparar els desperfectes i errors d'execució ocasionats per l'empresa constructora que, ara fa un any i mig, va inaugurar el carrer. Concretament, el problema resideix en una sèrie de llambordes que s'han enfonsat pel pas reiterat de vehicles, atès que es tracta d'una de les principals vies del municipi que connecta la part nord del poble amb el centre de la vila. 

Una de les conseqüències més preocupants de la reurbanització del carrer és el caos circulatori que generaran les obres. Tot i així, l'Ajuntament ha considerat que era el moment oportú per iniciar-les ja que s'acosta Setmana Santa, una època on el volum de vehicles augmenta encara més per l'increment de visitants a la vall. El tall de la circulació també afectarà el carrer Major a l'alçada de l'absis de l'església, tot el carrer de les Eres fins al carrer Estiradors i el carrer Urgell, de manera que només podran accedir-hi els vehicles dels veïns i comerciants. 

Els costos de la reparació aniran íntegrament a càrrec de l'empresa constructora perquè l'Ajuntament ha fet la reclamació dins del període de garantia de l'obra. En el seu moment, l'obra va ser finançada per fons europeus i, més concretament, a través del programa "Viure al poble" del Departament de Governació i la Diputació de Girona. El cost de licitació va ser de 283.136 euros i finalment va ser adjudicada per 167.815 euros.