El polígon de la carretera de les Llosses només es farà si hi ha empreses interessades

El regidor ripollès d'Empresa, Joaquim Colomer, diu que s'hauria d'urbanitzar per tenir-ho apunt si algú s'hi vol instal·lar | Afirma que el projecte era el punt estrella del programa electoral de l'any 2015 i la població ho va ratificar

Protesta contra el polígon de les Llosses
Protesta contra el polígon de les Llosses | ACN
Isaac Muntadas
09 de març del 2017
Actualitzat a les 10:36h
El polígon industrial de la carretera de Les Llosses a Ripoll només es farà si hi ha empreses interessades en instal·lar-s'hi. Així de clar es mostra el regidor d'Empresa del consistori ripollès, Joaquim Colomer (CiU). Tot i així, això no vol dir que l'Ajuntament no vulgui tenir-ho apunt i arreglat per si una empresa truca a la porta i ''necessita 20.000 metres quadrats de sòl''. Llavors, el consistori iniciaria els tràmits per urbanitzar-ho.

Segons Colomer, tot i que ara no hi ha cap oferta en ferm per arrencar-hi una activitat, si que hi ha hagut algunes empreses que han demanat terrenys per augmentar el teixit industrial de Ripoll i no ho han pogut fer. Aquest és el cas de Marcomueble Decoración, que tenia la seva seu a Ripoll i es va traslladar a la Colònia Llaudet de Sant Joan de les Abadesses ''i s'hauria quedat aquí si haguéssim tingut 3.000 metres quadrats lliures''. Pirinat també ho va demanar però finalment, per manca d'espai, va optar per ubicar-se al polígon industrial de Niubó, a Campdevànol.

Polígon legitimat a les urnes

Pel què fa al vot negatiu de CiU a la moció que va presentar ERC al darrer plenari sobre fer un referèndum ciutadà sobre si s'ha de fer o no el polígon, Colomer és molt explícit en declaracions a NacióRipollès. Segons el regidor, el projecte està totalment avalat per la ciutadania ja que era el punt estrella del programa electoral de les eleccions municipals de l'any 2015 -ja s'havia proposat als comicis de l'any 2011- i, per tant, la gent ''al donar-nos 11 regidors i majoria absoluta'' va ratificar-ho. ''Més democràtic que això no hi ha res'', insisteix el regidor. Colomer també recalca que tots els grups de l'oposició s'havien fet una fotografia a l'entrada de la carretera fent bandera del ''no'' al polígon durant la campanya electoral i la seva opció no va ser la guanyadora.

El govern nega la urbanització de zones verdes

L'altre punt a aclarir pel regidor convergent és ''l'engany'', segons ell, de la plataforma Aturem el Polígon de Les Llosses pel què fa a la urbanització de zones verdes. Colomer assegura que la plana de la banda esquerra de la carretera no quedarà afectada -en el primer projecte quan la cartera d'aquesta àrea encara la comandava l'ex-regidor Xavier Cima si que ho estava- perquè la comissió on es van reunir els grups municipals, les entitats i les associacions es va decidir que fos així.

Per altra banda, Colomer assegura que la zona afectada on s'hi podrien construir naus és on hi havia l'empresa àrids Franquesa i una planta de formigó -un total de 28.000 metres quadrats- en què encara hi ha alguns edificis abandonats que estan en un estat lamentable per la degradació fruit del pas del temps. D'aquesta manera, el regidor assegura que les zones verdes del cantó dret no es tocaran perquè són uns terrenys que pertanyen a un propietari i on hi pasturen vaques (aproximadament l'altra meitat del terreny).

Colomer si que reconeix que, evidentment, hi ha metres quadrats al poble per construir-hi però assegura que són terrenys que pertanyen a fàbriques com, per exemple, Matrix o Soler i Palau. ''Són solars buits que són propietat d'aquestes empreses i els tenen en reserva per si volen ampliar la fàbrica'', explicava. També assegura que algunes veus estan fent ''trampes'' a l'hora de comptabilitzar metres útils quadrats com Tallers Casals o la Farga de Bebiè, que són naus buides ''però tenen un propietari i potser l'empresa que es vol instal·lar a Ripoll no li va bé ubicar-s'hi perquè són massa grans''. Per acabar, el regidor d'Empresa puntualitza que a Ripoll ja hi ha moltes parcel·les de 500 metres quadrats que s'han d'omplir però les que interessen són les de 1.000-1.500 metres, que s'haurien de fer en aquest polígon.