Comença l'enderroc de l'edifici de Can Lleida, a la N-260 a Ripoll

Els treballs s'iniciaran aquest dimecres i hi haurà talls puntuals de trànsit

L'edifici de Can Lleida, abans de ser enderrocat
L'edifici de Can Lleida, abans de ser enderrocat | Isaac Muntadas
Isaac Muntadas
06 de març del 2017
Actualitzat a les 20:32h
Després d'un any i dos mesos d'espera, aquest dimarts començarà l'enderroc per motius de seguretat d'una de les emblemàtiques cases de la zona de Can Lleida, situada a la N-260 entre Ripoll i Campdevànol. L'Ajuntament de Ripoll ho ha anunciat a través de les xarxes socials i ha avisat als conductors que hagin de circular per aquesta carretera que hi poden haver interrupcions puntuals de trànsit rodat durant el dia.

L'enderroc d'aquest edifici arriba un any i dos mesos després que l'anterior regidor d'Obres de l'ajuntament, Joaquim Colomer, ho anunciés. Llavors, el consistori ripollès va instar a la propietat de l'immoble, en aquest cas l'entitat financera Bankia, a enderrocar la primera de les tres cases de Can Lleida en direcció a Campdevànol que hi ha en aquella corba.

El motiu principal de la demolició de l'edifici és que la Xarxa de Carreteres de l'Estat va enviar un requeriment a l'ajuntament de Ripoll indicant que la casa no complia la normativa després d'una revisió ordinària de carreteres. La inspecció s'havia dut a terme arran d'un accident de cotxe que va succeir fa un parell d'anys en què un vehicle va xocar contra l'edifici i va enfonsar una part de la planta baixa.

En el moment de rebre l'avís per part de la Xarxa de Carreteres, el regidor Colomer va enviar-hi els tècnics de l'Ajuntament per fer-hi una inspecció a fons i es va declarar l'edifici en ruïna a causa del seu mal estat. De fet, la paret on hi havia hagut l'accident no era l'únic lloc malmès de la casa sinó que la teulada i l'interior de l'immoble també estaven deteriorats. Colomer també va confirmar que en aquell espai difícilment s'hi podria construir res més perquè la normativa actual impedeix fer una casa a tants pocs metres de la carretera.